Mala ulaganja za velike promene u kupatilu

Ukoliko ste nekada razmišljali kako da osvežite vaše kupatilo i date mu novi izgled, a da ne menjate sanitarije, pločice i kupatilski nameštaj, danas to možete uraditi veoma lako.

Kupatilski aksesoar čine sve one sitnice koje život znače i koje će od vašeg kupatila napraviti nov doživljaj prostora za uživanje. Prostirka za kupatilo, kupatilska zavesa, guma za kadu, peškiri, korpe za veš, kozmetičke i kupatilske kutije, samo su neki od bitnih sitnica opreme za kupatilo koji će u velikoj meri uticati na estetski dojam vašeg kupatila. Zahvaljujući njima, imate tu mogućnost da vaše kupatilo preuređujete mnogo češće, nego što ste to očekivali. Da li će to biti prolećni cvetni dezen, jesenje igranje bojama, zimsko praznična idila ili letnje opuštanje, na vama je.

Prostirka za kupatilo

Ovo je jedan od veoma bitnih elemenata kupatilskog aksesoara, jer ne samo da utiče ne lepotu prostora, u velikoj meri doprinosi da vaše kupatilo bude što udobnije i toplije. Danas postoji veliki izbor prostirki za kupatilo. Pored različitih boja i dezena, tu su i razni oblici i materijali od kog su napravljene. Da li ćete se odlučiti za krug, polukrug ili četvorougao, na vama je. Tekstilna čupava ili ravna, gumena ili sunđerasta vodootporna ili industrijski heklana, sve su to prostirke za kupatilo koje pružaju da se vi u vašem kupatilu osećate što prijatnije. Zbog toga prilikom odabira, neka vaša prostirka za kupatilo bude u skladu sa vašim potrebama.

Kupatilska zavesa

To je onaj detalj koji će vam odmah privući pažnju, posebno ako mu je dezen takav da dodatno pojačava dominaciju. Kupatilska zavesa je sitnica bez koje teško možemo zamisliti prostor za tuširanja, sem ukoliko ne postoji tuš kabina. Pored ulepšavanja prostora, kupatilska zavesa je veoma funkcionalna jer nam omogućava da se opustimo prilikom tuširanja, a da pri tome ne napravimo poplavu u kupatilu.

Zavesa za kupatilo je korisna stvar koja se lako održava i zahvaljujući tome doprinosi visokom stepenu higijene, kakva i dolikuje jednom kupatilu. Naravno postoje različiti modeli, koji se međusobno razlikuju po boji, dizajnu, dimenzijama, ali i materijalu i kvalitetu. Prave se od poliestera, recikliranog poliestera, kao i od tekstila. Uvek je bolje izabrati kavlitetniju zavesu, jer će ne samo duže trajati, zadržaće svoj novi izgled i nakon dugotrajnog korišćenja, vi ćete moći, što duže, uživati u autentičnom dizajnu.

Guma za kadu

Veoma korisna stvar koja će vam omogućiti da se bez ustezanja i straha tuširate, a da se ne plašite da ćete se okliznuti i povrediti. Guma za kadu je praktičan komad aksesoara koji se postavlja na dno kade ili tuš kade i uz pomoć jastučića kojim naleže na dno stvara vakum i sprečava klizanje. Pored značaja, jakim i dominatnim bojama, pravi kontrast sa belom pozadinom kade, praveći veći estetski doživljaj.

Peškiri za kupatilo

Kada su peškiri u pitanju, suvišno je pričati o njihovom značaju. Za razliku od nekadašnjih jednolično belih, u novije vreme sve više su zastupljeni peškiri u jakim bojama: žuta, zelena, roza, crvena, crna, koji su veoma bitan dekorativni element u modernim kupatilima. Zamislite samo kako će se savršeno slagati sa mat ili sjajnim sanitarijama i pločicama.  Svojim jarkim bojama, ali i različitim dimenzijama, peškiri za kupatilo, poslednja su stavka u uparivanju boja i davanju jedinstvenog i autentičnog izgleda vašem kupatilu. Prilikom kupovine, gledajte da pored lepog izgleda budu i kvalitetni, pamučni, nežni i mirišljavi. Jer, ako za sebe ne želite najbolj, kako ćete za druge.