Grad Niš ima novog SUPERLIGAŠA -DŠK “OSNOVAC” U ELITI!

Ženska ekipa DŠK OSNOVAC NIŠ
Ženska ekipa DŠK OSNOVAC NIŠ

Najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, u poslednjih 12 godina, ostvarila je ekipa Dečijeg šahovskog kluba “OSNOVAC” ulaskom u SUPER LIGU SRBIJE – najviši rang takmičenja u državi, u kome je Grad Niš poslednji put imao predstavnika davne 2007. godine!

U najelitnijem šahovskom društvu, koje će se od 22. avgusta do 1. septembra u hotelu “Patria” u Subotici, boriti za titulu ekipnog DRŽAVNOG PRVAKA u ženskoj konkurenciji, naći će se i jedan mali-veliki klub iz našeg grada, DEČIJI ŠAHOVSKI KLUB “OSNOVAC”!

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo naći se u najjačem rangu ekipnog takmičenja u Srbiji, pogotovo imajući u vidu dva podatka – da smo prva ekipa iz našeg grada koja je nakon dugih 12 godina izborila pravo da nastupi u najvišem rangu takmičenja, kao i to da je naš klub osnovan tek pre nepunih PET godina! 

Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece – članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha – do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi!”

Inače, Niš već šest godina nema predstavnika ni u muškoj ekipnoj konkurenciji u najvišem rangu takmičenja, pa samim tim ulazak ekipe DŠK “OSNOVAC” u najelitnije ekipno takmičenje u državi ponovo vraća Grad Niš na mapu šahovskih centara u Srbiji, gde je našem gradu svakako i mesto.

Za odlazak jedine superligaške ekipe sa juga Srbije na takmičenje u Suboticu, neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 840.000,00 dinara.

Iz gradskih struktura klub ima izuzetnu podršku, tako da je Grad stao iza svog najnovijeg superligašaq i određenim finansijskim sredstvima u velikoj meri podržao debitantski nastup kluba u najvišem rangu takmičenja.

Pored podrške Grada, klubu je svakako neophodna i podrška i pomoć društveno odgovornih kompanija koje posluju u našem gradu.

Exe-Net