Bivši fudbaler Crvene Zvezde u Radničkom

U poslednjih nekoliko godina brojni finansijski i organizacioni problemi otežavaju rad velikoj većini sportskih klubova, pogotovo onih koji se takmiče u takozvanim nižerazrednim ligama.

Prema rečima novog predsednika kluba Marka Ristića ozbiljno se pristupilo realizaciji oživljavanja fudbalskog kluba Radnički iz Trupala koji se takmiči u I Niškoj ligi.

Radnički Trupale je klub sa tradicijom, osnovan još davne 1936. godine i u staroj Jugoslaviji je bio član tadašnje Niške zone. Teren je bio fenomenalan jedan od boljih u regionu, pa su mnoge prvoligaške ekipe volele da igraju na njemu. Nedostatak novca i gubitak interesovanja omladine za sport doveli su ovaj klub iz okoline Niša u vrlo tešku situaciju, pa je pretilo i gašenje kluba.

Za sada je plan samo opstanak kluba, kao i sredjivanje prostorija, terena i objekta. Za početak je angažovan i Mladen Ristić (bivši igrač Radničkog, Bordoa, Rada) trener sa UEFA B licencom, a i na drugarskoj bazi su došla i pojačanja Bojan Đorđević bivši igrač Crvene Zvezde, (počeo karijeru u Radničkom i odigrao 68 utakmica do 2005. godine kada je otišao u Srem, pa Vlasinu, Vidir, Unirea Alba Julija i Novi Pazar. Na početku sezone 2010/2011. pojačao je Crvenu zvezdu.) i Milan Jovanović Josa koji je svoju internacionalnu karijeru gradio u Kazahstanu. – kaže Marko Ristić

Klubu je isključena stuja, a igrači i trener su bez novčane nadoknade.

Naši pokušaji da animiramo meštane Trupala da se uključe i daju doprinos opstanku FK Radnički su naišli na razumevanje . Želimo još jednom naglasiti da je postojanje FK Radnički Trupale dovedeno u pitanje – primarno zbog nepostojanja kritične mase onih koji, bez sumnje, vole svoj klub ali nisu spremni uključiti se u njegovo održavanje i napredak. U narednim danima ćemo uraditi sve što je u našoj moći da FK Radnički o(p)stane… pozivamo sve one kojima nije svejedno zbog ovakvog stanja kluba da nam se pridruže. “, saopšteno je iz kluba