“Upoznajmo svoje nasleđe” – upoznavanje Niša s krajem 19. veka

U organizaciji EU info kutka iz Niša, svi koji bi želel da upoznaju Niš s krajem 19. veka, mogu da se priključe šetnji Upoznajmo svoje nasleđe: Korakom Sremca i Kalče, u ponedeljak 19. novembra. Šetnju će voditi profesor Dragan Todorović sa Filozofskog fakulteta, a kreće se sa platoa kod Kalče.

Organizatori ovog događaja kažu da se u najstarijoj očuvanoj ulici nekadašnje niške čaršiji u Nišu danas pije kafa, tako da su došli na ideju da upoznaju Nišlije sa ovim delom Niša iz vremena kada je o njemu pisao Sremac. Ovom prilikom saznaćemo šta je od starih običaja ostalo u Nišu i kako je period u kome su živeli Stevan Sremac, gazda Ivko i Kalča uticao na ovo što smo danas – navode iz EU info kutka.

Ovo je jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati ove godine u želji da se naši sugrađani bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada.

Oni koji bi da učestvuju u šetnji trebalo bi da se prijave mejlom officenis@euinfo.rs ili na broj 018/254-461. Sastanak grupe je, kako najavljuju, zakazan za 13 sati, a šetnja traje sat vremena. Podsećaju da EU 2018. obeležava kao godinu kulturnog nasleđa, te i niški kutak organizuje mnoge događaje.