„Kraljice“ u niškom Narodnom pozorištu

Predstava „Kraljice“ Darka Lukića, u režiji Branislava Trifunovića, koja gostuje na sceni niškog Narodnog pozorišta, Nišlije će moći da pogledaju u petak, 23. novembra.

Jedna od najgledanijih predstava na sceni Bitef teatra, u produkciji Beo Arta, realizovanoj u saradnji sa Narodnim pozorištem Sombor, je inače diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti iz Novog Sada – autorski projekat Milice Janevski, Milice Trifunović i Tijane Marković.

Autor teksta, Darko Lukić, za predstavu Kraljice, kaže da predstava razmatra probleme šovinizma, rata, digniteta intelektualaca, ljubavi, prijateljstva…Ovaj tekst asocira i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egizistencija, kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo. „Kraljica“ je simbol moći. Moć ljudi na svim mogućim pozicijama, bilo da je reč o predsedniku države, upravniku pozorišta, ambasadaru, direktoru preduzeća, tajkunu, raznim biznismenima… „Kraljica“ je vrlo nesrećna, uplašena, sebična, pohlepna i živi sa željom da non-stop vlada i ostaću večno mlada, jer je vreme stalo…