Prvi oktobarski vikend u Nišu: Zabava za sve uz filmove, muziku i izlete

vikend u nišu

Držimo palčeve da ovaj prvi oktobarski vikend u Nišu prođe bez kiše. Ako je verovati vremenskoj prognozi, mogućnost padavina je minimalna.

Vikend u Nišu možete započeti u bašti Retro bara uz DJ Lukovskog, koji nastupa večeras, 2. oktobra, od 21 čas. Ukoliko večeras birate opušteniji izlazak, na repertoaru Cineplexx-a sigurno ima nekog naslova koji će privući Vašu pažnju.

  • Izvanredan život Dejvida Koperfilda – 21:45
  • After: Posle sudara – 15:20, 17:40, 19:30
  • Veličanstveni gubitnici – 22:15
  • Mulan TITL – 20:00
  • Mulan TITL 3D – 18:30
  • Van kontrole – 22:20
  • Tenet – 19:15, 21:00

Novi film na repertoaru je ,,Izvanredan život Dejvida Koperfilda” . Film prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti.

U saradnji sa Francuskom institutom Niški kulturni centar organizuje “Dane francuskog filma”.  Večeras od 19 časova, ljubitelji francuske kinematografije moći će da pogledaju film “Veliki umovi“. Četrdesetogodišnji profesor književnosti Fransoa Fuko radi u pariskoj gimnaziji Anri IV. Splet okolnosti primorao ga je da prihvati premeštaj u predgrađe Pariza, u školu koja ima veoma lošu reputaciju. On očekuje najgore, i to sa punim pravom.

U subotu, 3. oktobra na Letnjoj pozornici bend Blackberries od 21 čas svira za Vas na stari dobar način, jazzz, funk, soul i mnoge druge hitove. Cena ulaznice je 300 dinara. Rezervacija je obavezna, a svoje mesto možete obezbediti na Facebook Strani Pozornice.

U kafiću Carpe Diem, u subotu od 20 časova nastupa Penthouse bend, a biće organizovana i promocija koktela Penthouse.

3. i 4. oktobra je u bioskopu Vilin Grad porodični vikend. Za najmlađe su predviđene brojne aktivnosti.

Za starije gledaoce, na repertoaru Vilinog Grada naći će se filmovi Tenet, After: Posle sudara, Mulan i drugi.

vikend u nišu

Nedelja je dan za rekreaciju, pa ako ste raspoloženi za šetnju, Savez za rekreativni sport Niša, organizuje još jednu “Svi u prirodu” akciju.

Još jedna “Svi u prirodu” akcija: Vodopad Tupavica, blago Stare Planine

Mališani u nedelju od 11:30 mogu uživati u predstavi Lutkarskog pozorišta “Cveće male Ide”.

U Cineplexx-u je organizovan Porodični dan, te će se mališani od 12 do 14 časova družiti sa animatorima, a niko kući neće otići praznih ruku. Više o tome pročitajte ovde.

Želimo Vam prijatan prvi oktobarski vikend u Nišu, i napominjemo da je veoma važno da budete odgovorni prema sebi i drugima i da poštujete sve mere i preporuke u vezi korona virusa.