Pozorište lutaka: Predstava “Ulica-tra-la-la” razvedrava prvi oktobarski dan

pozorište lutaka
Foto: Pozorište lutaka

Pozorište lutaka spremilo je ove nedelje, za svoje male i velike gledaoce, dve predstave.

Danas, 1. oktobra, u 18 časova kišni dan popraviće Pozorište lutaka. “Ulica-tra-la-la” je predstava koja kombinuje razlićite tehnike scenskog izraza. Sadrži i elemente žive igre, plesa, pevanja kao i multimedijalnih video sadržaja.

Priča nas vodi kroz život jednog sasvim običnog gospodina, kojeg su svi nazivali “gospodin Baksuz“. U njegovom kraju se desila prava ekološka katastrofa jer su ljudi posekli drveće i uništili prirodu, kako bi na tom mestu napravili velike, sive i neugledne zgrade. U želji da reši taj problem koji mu je nametnut, gospodin Baksuz kreće da sam očisti okolinu ali ga u tome sprečava jedna jako čudna okolnost, da i njegova kućica ne želi više da živi u tom kraju i zbog toga ga svuda prati i ometa u njegovoj nameri.

Spoj je priče Petera Grovsa i istinite priče 20-godišnjeg studenta iz Novog Sada, Stefana Đalića. Predstavu je režirala Emilija Mrdaković, a uloge tumače Nataša Ristić, Srđan Milјković i Davorin Dinić.

U nedelju, 4. oktobra od 11:30 sa Vama će se družiti mala Ida. Predstava “Cveće male Ide” nastala je iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore.
Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Režiju je radila Marija Krstić, a igraju Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković.