Prvi Festival fantastike u Nišu: Na otvaranju Orhodox Celts i junaci iz Gospodara prstenova

Prvi Festival fantastike u Nišu
Prvi Festival fantastike u Nišu

Članovi Udrženja ljubitelja fantatstike „Ordo DrakoNiš“ u saradnji sa Niškim kulturnim centrom odlučili su da pokrenu festival „TolkiNiš 2018“, koji će se održati sledećeg vikenda 14. i 15. aprila.

Događaji na “TolkiNiš-u” dešavaće se u maloj i velikoj sali NKC-a, holu i klubu, a program će trajati od ranih jutranjih pa sve do kasnih večernjih sati.

Bogat filmski i književni program

U dva dana Festivala biće organizovane razne kreativne radionice, edukativne tribune, kao i promocije određenih autora, edicija, izdavačkih kuća, festivala, a održaće se i „Bazar fantastike“ u okviru kojeg će posetioci moći da se druže sa poznatim piscima, slikarima, strip-crtačima, filmskim radnicima i kosplejerima, i da u večernjim časovima tokom oba dana pogledaju prigodne filmske projekcije.

Na prvom niškom festivalu biće zastupljene sve oblasti fantastike, od naučne, horora, epske fantastike, pa sve do tradicionlanih fantastičnih žanrova.

Ulaz na ovaj festival biće besplatan, s tim što će oni koji budu želeli na samom ulazu moći da doniraju knjige, igračke i stripove za decu sa Onkološkog odeljenja KC Niš.

Festival fantastike u Nišu; Foto: TolkiNiš 2018
Festival fantastike u Nišu; Foto: TolkiNiš 2018

Na otvaranju Festivala fantastike u Nišu poznati muzičari i likovi iz Gospodara prsIgre prestola

Pored predstavnika organizatora Festivala iz Udruženja „Ordo Draconish“ i NKC-a, Festival će svečano otvoriti frontmen grupe „Orhodox Celts“ Aca Seltik, nastupiće čuvar narodne baštine, multi-instrumentalista na arhaičnim instrumentima Milan Vašalić, kostimirani junaci iz poznatih franšiza fantastike (Gospodar prstenova, Igra Prestola itd).

Publiku će dočekati i Beli hodači iz GOT-a, kao i Ljubica Dolašević, potpredsednica udruženja Valinor Srbija…