Nišlija u trci za srpskog predstavnika na Evroviziji

Foto: Say Cheese, Ninoslav Stojanović, FB Igor Stanojević
Foto: Say Cheese, Ninoslav Stojanović, FB Igor Stanojević

U konkurenciji od 32 pesme od kojih će najbolja predstavljati Srbiju na izboru za “Pesmu za Evroviziju” naći će se i pesma “Iza duge” Nišlije Igora Stanojevića, koji će u saradnji sa poznatim kompozitorom Vladimirom Grajićem pokušati da se izbori za put u Liverpul u maju.

Igor Stanojević je i član vokalnog kvarteta Forte, pevao je u niškim bendovima Penthouse, S. O. S. i Blackberries, a u poslednjoj godini član je i koncertne “unplugged” postave niškog Kerbera sa svojim kvartetom. Kako je rekao, trenutno je u procesu priprema za takmičenje u koje ulazi sa velikom dozom samopouzdanja, te se nada da će u polufinalu koje će biti održano 1. i 2. marta, predstaviti Niš i Nišlije na najbolji mogući način.

Igor je istakao da je do ideje za prijavu došao kada ga je muzički producent Dejan Ilić spojio sa Vladimirom Graićem. Dejan je kako kaže, imao viziju da je Igor idealan da sarađuje sa Graićem, kome nije strano pobeđivanje na Evroviziji.

Iako je, kako kaže, dugo razmišljao da se prijavi za takmičenje “Pesma za Evroviziju”, te dodao da je pesma “Iza duge” moderna pop pesma, srednjeg ritma.

„Radujem se što ću pevati pesmu “Iza duge” Vladimira Graića Graje. Zahvalan sam sudbini na šansi, Graji na pesmi i Dejanu Iliću Idekiusu na viziji i saradnji na snimanju verzije pesme koja je poslata na konkurs“ naveo je Igor.

Pesma “Iza duge” može da podstakne slušaoce da se suoče sa svojim strahom od neizvesnosti, da se osnaže da traže rešenja i odgovore u svom životu, kao i da pronađu ljubav i povezanost sa drugima, što im može doneti radost i smisao – kaže Stanojević.

Igor Stanojević je 2017. godine zajedno sa Nišlijama Oliverom Katićem i Markom Nikolićem bio deo crnogorske delegacije na “Pesmi za Evroviziju” u Kijevu.

Pesma će biti dostupna slušaocima pred takmičenje.

Global Digital Clinik