Niški košarkaši u kolicima ugostili kolege iz Skoplja

Foto: Košarkaši u kolicima Niš
Foto: Košarkaši u kolicima Niš

Košarkaši u kolicima iz Niša su na svom prvom ovogodišnjem treningu ugostili kolege iz Skoplja. Ovo je bila prilika da se igrači i treneri bliže upoznaju sa organizacijom, ali i da načine prve „korake“ u košarkaškim kolicima.

„Presrećni smo što se u Skoplju, formira novi košarkaški klub u kolicima.  Želimo da im nesebično prenesemo naše iskustvo formiranja kluba kako bi što pre počeli sa trenažnim aktivnostima. Naša vrata su im širom otvorena.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Dejan Šimanli.

Inicijativa da se krene sa aktivnostima je potekla od Paraolimpijskog komiteta Makedonije. Animira se potencijalno članstvo među osobama sa invaliditetom. Pronađeni su sponzori za skupa specijalnizovana kolica, kao i dvorana za trening.

„Znali smo da u Nišu određeno vreme postoji klub košarke u kolicima. Nismo očekivali odličnu organizaciju kluba i idealne uslove za trening. Uskoro krećemo sa treninzima u Skoplju, nadam se već tokom februara. Trenutno rešavamo logistiku koja je kompleksna.“ – rekao je Dejan Đorđievski, igrač gostujuće ekipe i predsednik Udruženja Mobilnost iz Skoplja.

Trener Skopljanaca je poznato ime iz sveta košarke, prof. Saša Dimitrijević . Tokom svog profesionalnog angažmana na Malti radio je sa košarkašima u kolicima. Sada planira da taj rad volonterski nastavi u Skoplju.

„Ovo je veoma bitna poseta za nas. KKK Nais ima sjajne stručnjake, prof. Miljan Hadžović i prof. Vojin Stevanović, koji su i odlični igrači. Usko ćemo sarađivati da bi naš trenažni proces i organizacija kluba bila što bolja. Posebno me impresionira podrška Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu košarkašima u kolicima. Ta praksa treba da se primeni kod nas.“ – rekao je prof. Saša Dimitrijević.

„Zahvaljujem se članstvu KKK Nais na toploj dobrodošlici. Uživali smo u Nišu sa divnim ljudima. Mnogo smo naučili. Odradili smo prvi trening i jedva čekamo sledeći, bilo u Nišu ili Skoplju. Sanjam dan kada ćemo biti spremni za prvu zvaničnu utakmicu.“ – rekao je Šukrej Memedi jedan od igrača iz Skoplja.

Sedmočlana delegacija iz Skoplja je bila u sledećem sastavu: trener Saša Dimitrijević,Vladimir Vukašinovski kao tehnička podrška i igrači Goran Spasov, Aleksandar Jovanovski, Bujar Lusijani, Dejan Đorđievski i Šukrej Memedi.