Narodno pozorište Niš: U poslednjoj nedelji oktobra tri predstave

izgradnja male scene
Narodno pozorište u Nišu

Narodno pozorište Niš ispratiće oktobar predstavama „Šesti oktobar – priča o jednom letovanju“, „Kako vam drago“ i „Putujuće pozorište Šopalović“.

Narodno pozorište ove nedelje ispraća oktobar i najavljuje novembar.

Danas, 27. oktobra, sa početkom u 20 časova, biće odigrana predstava „Šesti oktobar – priča o jednom letovanju„, po tekstu Tise Milić, u režiji Andreja Nosova, koja predstavlja koprodukciju Narodnog pozorišta Niš i Hartefakt fonda iz Beograda, koja je svoju premijeru imala prethodnog meseca.Predstava govori o dvadesetogodišnjici događaja koji su obeležili političku scenu Srbije oktobra 2000. godine. Glavni junaci su članovi četvoročlane porodice koji su krenuli kolima na dugo iščekivano letovanje u Grčku. Usput nailaze na niz prepreka i peripetija, dok međusobne nesuglasice, različitosti i prećutnosti izlaze na videlo.
U četvrtak, 29. oktobra, publika će biti u prilici da vidi predstavu „Kako vam drago„, sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića. Nastala je kao saradnja Narodnog pozorišta Niš, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala. Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. god. prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova. Predstava će biti odigrana i sutra, 28. oktobra u Kruševačkom pozorištu.
Predstava „Putujuće pozorište Šopalović“, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, na repertoaru je u subotu, 31. oktobra, sa početkom od 20 časova. U Simovićevoj drami, baš kao kod Dostojevskog, lepota je ta koja spašava svet, koja ima snagu da preobrazi, dovede do samospoznaje, da dovede zločinca do pokajanja.

Cene ulaznica za ovonedeljne predstave:

  • „Šesti oktobar – priča o jednom letovanju“ : 600 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 400 din)
  • „Kako vam drago“ : 500 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 300 din)
  • „Putujuće pozorište Šopalović“ : 400 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 300 din)

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od 10-20 časova, dok je ulaz moguć uz korišćenje zaštitnih maski.