Hitan sastanak u KC Niš: Tema koordinacija ustanova sa područja južne Srbije

ukc
Klinički centar Niš

Sutra će, po nalogu Zlatibora Lončara, biti održan hitan sastanak u KC Niš. Tema sastanka biće organizacija rada i koordinacija između ustanova, prilikom zbrinjavanja i lečenja kovid pacijenata iz čitavog regiona ovog dela Srbije u narednom periodu.

Hitan sastanak u KC Niš okupiće direktore više od 20 zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova. „Cilj je da zajedničkim koordinisanim radom, tokom trajanja trećeg talasa epidemije, jug Srbije bude u potpunosti spreman za maksimalno angažovanje u zbrinjavanju svih obolelih, na što kvalitetniji i efikasniji način“, navode iz KC.

Radmilo Janković rekao je da povećava broj hospitalizovanih kovid pacijenata, te i da je popunjeno 70% kapaciteta Infektivne klinike. Uprava Kliničkog centra učestvovaće i u formiranju kovid bolnice u Hali Čair. U njoj neće biti respiratornih jedinica, kao što je slučaj u beogradskoj Areni. Razlog za njeno otvaranje je smanjenje eventualnog pritiska KC, zato što moraju biti sačuvani kapaciteti za „nekovid“ pacijente.