Direkcija: Prodaja autobusa i tender za novog prevoznika

red vožnje
Direkcija za javni gradski prevoz Niša

Direkcija za javni gradski prevoz u Nišu, oglasila je prodaju 12 autobusa i jednog automobila. Osim toga, najavljeno je i raspisivanje tendera za novog prevoznika.

Prema najavama iz Direkcije, tender, tj. javna nabavka za novog prevoznika, trebalo bi da bude raspisana u petak, 14. decembra. Konkurs će biti otvoren do januara, a prevoznik će najverovatnije obavljati tu funkciju barem do 2020.

Da podsetimo, Direkcija za javni gradski prevoz raskinula je ugovor sa prevoznikom „Ćurdić“, koji neko vreme nije obavljao ugovorom predviđene obaveze. Ova odluka doneta je pre nedelju dana, a razlog za raskid ugovora bio je „grubo nepoštovanje Ugovornih obaveza od strane prevoznika“.

Osim toga, nezadovoljni uslugama „Ćurdića“, bili su i građani. Nišlije su se u najviše žalile na liniju broj 6, a osim kašnjenja i nepoštovanja reda vožnje, naši sugrađani tada su ukazivali i na izostanak pojedinih polazaka.

Prodaju se stari autobusi

Direkcija za javni gradski prevoz objavila je i oglas za prodaju starih autobusa, kao i jednog automobila. Među autobusima koji se prodaju, nalaze se dva „Ikarbusa“ i deset autobusa marke „FAP“. Što se tiče automobila, u pitanju je „Zastava 101“.

Početna cena autobusa kreće se od 1,2 miliona, do nešto više od 2 miliona dinara. Početna cena „Zastave“ je nešto više od 100 000 dinara.

Među autobusima koji će biti prodati, za sada nema ekološkog autobusa, koji je pribavljen na spornom tenderu, pišu Južne vesti. Autobus vredan više od 80 000 evra, često je u kvaru, a putnike je prevozio samo nekoliko meseci pre nego što se pokvario.

Iz Direkcije najavljuju da će se za autobus naći upotreba, a da će se možda koristiti za prevoz zaposlenih. Kao razlog što autobus nije prodat, navedeno je i to što još nije isplaćen kredit kojim je ovaj autobus kupljen. Osim toga je i založen kod „Pireus banke“.

Južne vesti prenose da tačan datum otplate kredita nije poznat, ali da je portparol Direkcije, Nenad Stanković, najavio da će kredit biti otplaćen pre roka.