Direkcija raskinula ugovor sa „Ćurdićem“

red vožnje
Direkcija za javni gradski prevoz Niša

Direkcija za javni prevoz grada Niša raskinula je ugovor o pružanju usluga gradskog i prigradskog prevoza putnika sa prevoznikom „Ćurdić“.

Kako navode u Direkciji, razlog za raskid ugovora je „grubo nepoštovanje Ugovornih obaveza od strane prevoznika, odnosno obavljanje prevoza u obimu manjem od 85% na mesečnom nivou na jednoj liniji“.

U saopštenju stoji da prevoznik „Ćurdić“ je od septembra meseca ove godine, počeo sa znatnim odstupanjem od utvrđenog reda vožnje. Najviše odstupanja bilo je na liniji broj 6: Železnička stanica – Duvanište – Skopska. Na ovoj liniji svakodnevno je izostajao neki polazak. Navodi se da su polasci izostajali pogotovo u jutarnjem špicu.

„Pored navedenog“, kažu u Direkciji, „prevoznik „Ćurdić“ nas je u proteklom periodu u četiri navrata obaveštavao o svojoj nameri da obustavi prevoz na linijama koje su mu poverene Ugovorom. To dodatno daje povod za zabrinutost u pouzdano obavljanje prevoza.“

„Problem je kulminirao u oktobru, kada je prevoznik na liniji broj 6 od predviđenog broja polazaka realizovao svega 82%! O svemu ovome svedoči i ogromno nezadovoljstvo javnosti“, saopštavaju iz Direkcije.

Direkcija je prevozniku „Ćurdić“ dala rok od 10 dana da ispravi uočene nepravilnosti i nastavi sa ispunjavanjem svojih obaveza. Kako prevoznik ni u ostavljenom roku nije ispunjavao obaveze iz Ugovora, Direkcija je odlučila da jednostrano raskine Ugovor sa pomenutim prevoznikom, stoji u saopštenju na sajtu Direkcije.

Iz Dirkecije napominju i da Nišlije nemaju razloga za zabrinutost. Direkcija za javni prevoz Grada Niša u toku današnjeg dana preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti kako bi obezbedila redovno odvijanje javnog prevoza na linijama na kojima je prevoz obavljao prevoznik „Ćurdić“.