Bioskopi i pozorišta ponovo rade od ponedeljka

bioskopi i pozorišta
Foto: Ilustracija, Pixbay

Krizni štab je na danas održanoj sednici doneo odluku da se od ponedeljka dozvoli organozovanja kulturnih dešavanja. Prema tome, bioskopi i pozorišta vraćaju se u naše živote.

Doneta je odluka da se od ponedeljka, 24. avgusta, dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike. To su bioskopi i pozorišta, kao i koncerti u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija.

Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metara odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otovernom.

“Ulazak i izlazak su jedna od najvažnijih stvari i ko će kontrolisati korišćenje maski. Osnovne mere su jasne, razmak jedan i po metar, distanca, zavisi i kolika su sedišta”, rekao je Predrag Kon.

Krizni štab podseća sve građane na to da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze koronavirusom i dalje prisutna. “Neophodno je da i dalje nosimo maske u zatvorenim prostorima, redovno peremo ruke, koristimo dezinfikaciona sredstva i održavamo razdaljinu.”

Pozorišni život u vreme pandemije: Prilagođavanje novoj svakodnevnici

 

Global Digital Clinik