Zumtobel u Nišu: Fabrika po planu, posao za 1.100

LED rasveta; Foto: Pixabay
LED rasveta; Foto: Pixabay

Međunarodna rasvetna grupa Zumtobel završiće izgradnju proizvodnog pogona u Nišu u septembru 2018. godine, kao što je i planirano, saopšteno je iz te kompanije.

Fabrika će zaposliti 1.100 ljudi. 

“Prvi proizvodi sa proizvodne linije u novoj fabrici izaći će u finansijskoj 2018/19. godini, a budući proizvodni pogon će po završetku, kao što smo ranije obavestili, pokrivati 40.000 kvadratnih metara sa konačnom cenom od 30,6 miliona evra”, navodi se u saopštenju kompanije. 

Građevinski radovi stalno napreduju od polaganja kamena temeljca u leto 2017. godine i u skladu su sa celokupnim planom projekta, a krajem marta 2018. ostvarena je, kako je saopšteno, važna prekretnica u razvoju grinfild lokacije Zumtobela u Nišu, a to je da su svi zemljani radovi, strukturni temelji, kao i radovi na spoljnoj čeličnoj i betonskoj konstrukciji uspešno završeni. 

U sledećoj fazi, Zumtobel će se, kako je saopšteno, fokusirati na izgradnju proizvodnih delova nove fabrike, kako bi se osiguralo da se proizvodnja pokrene prema poslovnom planu. 

Projektni tim Zumtobela ističe zahvalnost državnoj upravi, lokalnoj zajednici i građevinskom izvođaču na saradnji i profesionalnom pristupu prema ovom projektu.

Podsetimo, Zumtobel grupa je svetski poznat proizvodjač LED-rasvete, jedan od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

U Srbiji posluje od početka 2016. godine kada je svoj Centar za projektovanje osvetljenja doselila iz Poljske. 

Global Digital Clinik