Završene pristupne saobraćajnice oko fabrike Zumtobel

Završene pristupne saobraćajnice oko fabrike Zumtobel
Završene pristupne saobraćajnice oko fabrike Zumtobel

Dve deonice prilaznog puta fabrici ”Zumtobel” su završene u predviđenom roku.

“Jedna se nalazi sa donje strane i vodi ka glavnom ulazu kompanije, dok je druga napravljena na potezu preko Suvodolskog potoka i pored zaposlenih u fabrici moći će da je koriste i meštani obližnjeg naselja. Dve deonice su dužine po 350 metara”, rekao je prilikom obilaska završnih radova gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

On je dodao da če na kraju saobraćajnica sredstvima Grada biti asfaltirano proširenje gde će moći da se parkiraju vozila.

Ukupna vrednost ovih radova je 35 miliona dinara i pored asfaltiranja obuhvata i izgradnju vodovodno kanalizacione mreže.

Fabrika „Zumtobel“ u Nišu biće izgrađena do juna

Prema ranijim najavama, krajem maja ili početkom juna biće završena fabrika austrijske kompanije „Zumtobel“ u Nišu u kojoj će biti zaposleno 1.100 ljudi.

Fabrika se nalazi na prostoru nekadašnjeg Vinogradarskog instituta postavljen a jula prošle godine postavljen je kamen temeljac nove fabrike.

Podsetimo, “Zumtobel” (Zumtobel Group) gradi fabriku u Nišu na oko 40.000 kvadratnih metara u čiju izgradnju će investirati 30 miliona evra.

Zumtobel grupa je svetski poznat proizvodjač LED-rasvete, jedan od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

U Srbiji posluje od početka 2016. godine kada je svoj Centar za projektovanje osvetljenja doselila iz Poljske. Njena beogradska kancelarija je od 1. maja regionalni centar za tržište Srbije, Crne Gore, Turske i Centralne Azije.

Zumtobel grupa iz Dornbirna je kao porodična firma osnovana 1950. godine, a zapošljava 7.000 radnika u 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i u prodajnim objektima u 90 zemalja.

Global Digital Clinik