Vlada: Nov naziv za Klinički centar i još dve zdravstvene ustanove

klinički centar nov naziv
Foto: KC Niš

Odlukom Vlade nov naziv dobiće Klinički centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Klinika za stomatologiju.

Vlada republike Srbije je na sednici održanoj pre dva dana donela odluku da promeni imena pojedinih zdravstvenih ustanova u Nišu. Klinički centar će uskoro dobiti nov naziv – Univerzitetski klinički centar Niš.

Ovom odlukom obuhvaćen je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, te će njegov pun naziv biti Zavod za urgentnu medicinu. Klinika za stomatologiju poneće ime Klinika za dentalnu medicinu.

Ove ustanove su u vlasništvu Republike, a razlog za promenu imena je Plan mreže zdravstvenih ustanova.

Klinički centar uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Odluka stupa na snagu osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku, što će biti krajem januara.

Podsetimo, nakon smrti doktora Miodraga Lazića na Facebook-u je pokrenuta inicijativa da Klinički centar ponese upravo njegovo ime. U ovom trenutku grupa broji više od 50.000 članova.

“Nažalost naša želja nije naišla na razumevanje nadležnih. Evidentno je da ćemo svoje želje morati ugasiti ili ostvariti na naš način. Volja naroda treba i mora da se ispuni. u ovom trenutku 53.201 član ove grupe želi da se Klinički centar nazove imenom doktora Lazića. Pozivam sve članove grupe da iskažu svoje opredeljenje”, napisao je danas administrator grupe.

Dostava hrane u Nišu