Specijalna kolekcija sabranih dela grupe Kerber na licitaciji

kolekcija sabranih dela
Foto: Lokalna fondacija Niš

Specijalna kolekcija sabranih dela legendarne niške rok grupe Kerber nalazi se na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš.

Kolekcija sabranih dela grupe Kerber sastoji se od sedam kompakt diskova, u izdanju PGP RTS-a. Izuzetni hitovi koji su obeležili karijeru Kerbera, sakupljeni na jednom mestu, sa potpisima svih članova benda. Dostupni su na licitaciji sve do 29. januara u 12 časova, na Facebook stranici Lokalne fondacije Niš. Početna cena je 5.000 dinara. 

Jedna od najznačajnijih rok grupa na prostorima bivše Jugoslavije nastala je 1981. godine u Nišu. Ove godine se obeležava punih 40 godina njihovog rada.

Veliki uspon benda na muzičkoj sceni započeo je 1983. godine kada su pobedili na popularnom rok festivalu „Omladina“ u Subotici. Tada su i snimili album „Nebo je malo za sve“ čime su krupnim koracima zakoračili ka vrhu domaćeg rokenrola. 

Dobro poznati hitovi kao što su Mezimac, Ratne igre, Bolje da sam druge ljubio, Kad ljubav izda, Hajde da se volimo, Između jave i sna – i danas mnogima od nas spadaju u red omiljenih pesama i vrlo rado se slušaju. Grupa Kerber je postala prepoznatljiva kao jedan od simbola Niša i ostaće zapisana kao važan deo istorije grada. 

 

Ovo je četvrta licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš. Krajem 2020. godine je potpisani dres čuvenog fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara. Knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara. Na prvoj licitaciji u 2021. godini našle su se tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika, koje su prodate za 35.000 dinara. 

Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori. Na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i prosperitetniji Niš! Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na sajtu www.fondacijanis.rs

Lokalna fondacija Niš uskoro će raspisati prvi konkurs, na kom će podržati prvih šest inicijativa građana, iz oblasti kulture, umetnosti, sporta, neformalnog obrazovanja i uređenja grada. 

 

Fondacija je nastala sa idejom da poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedi podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje ne mogu sami da reše. Ideja fondacije je da spoji ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo. Lokalna fondacija Niš funkcioniše uz podršku Trag fondacije. Cilj je da prikupimo 15.000 evra koje će nam Trag fondacija duplirati, a zatim ćemo tih 30.000 evra uložiti u zajednicu tako što ćemo dati podršku najboljim lokalnim inicijativama u našem gradu.