Vikend u Nišu: Kulturna dešavanja, razgledanje grada i humanitarni bazar

kulturna dešavanja
Autor fotografije: Veselin Joksimović

Iako su temperature sve niže i zima najavljuje svoj dolazak, ovog vikenda moći ćete da uživate uz malo sunca. Pored toga, kulturna dešavanja u gradu su odličan izbor za razonodu tokom vikenda.

Ovog vikenda Niš nudi kulturna dešavanja koja možete posetiti uz poštovanje mera. Jedan od predloga koje imamo za vas su 46. Niške muzičke svečanosti. NIMUS će se održati u Niškom simfonijskom orkestru. Biće otvoren danas u 20 časova. Na programu su A. Vivaldi, M. Bruh, A. Dvoržak. U koncertnoj sali NSO nastupiće solista Hristos Grimpas na violončelu, dirigent je Svilen Simeonov.

Karte se mogu kupiti svakog radnog dana na blagajni i u foajeu koncertne sale NSO od 8 do 19 časova po ceni od 400 i 250 dinara za đake, studente i penzionere.

Pored NIMUS-a, u toku je i festival Slobodna zona, čiji je domaćin Niški kulturni centar. Filmovi će biti prikazivani od 6. do 10. novembra.

Po tri filma, svakog dana trajana festivala, biće prikazani u terminima od 16:30, 19:00 i 21:00 čas. Celokupan repertoar možete pronaći ovde.

Večeras u dobro poznatom ambijentu Hush-Hush-a, svira dobro poznata ekipa. Vladan El Gigante čeka vas od 20 časova sa repertoarom najčistijeg roka i bluza koji se trenutno može čuti u gradu. Zbog velikog interesovanja, i ograničenog broja gostiju, predlažemo da rezervišete svoje mesto na broj telefona 062437357.

Ukoliko želite da se opustite uz muziku, dobru hranu i piće, u klub restoranu “Carpe Diem” od 19 časova nastupa Fake band. Potrebno je da svoje mesto rezervišete unapred.

Svoje mališane možete povesti u Lutkarsko pozorište gde ih očekuju “Kornjača i zec“. Premijerno izvođenje ove predstave zakazano je za večeras od 19 časova.

Subota će biti okupana suncem, te ne sumnjamo da ćete biti lepo raspoleženi. Još jedan način da ulepšate ovaj vikend sebi i drugima je humanitarni bazar. Kada pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija osećaćete se bolje, jer ste učinili nesebično dobro delo.

Humanitarni bazar za Lanu Cvetković, devojčicu od stakla, održava se u subotu u rođendaonici Vitez templar. Bazar organizuje Udruženje Porodična filharmonija i sav prihod će biti uplaćen za lečenje male Lane. Početak bazara najvavljen je za 11 i trajaće do 14 časova.

Subota, 7. novembar je poslednji dan ove godine kada ćete moći da panoramskim autobusom odete u besplatno razgledanje grada. Ulaznice se mogu preuzeti i ispred autobusa u terminima vožnje (12:00, 14:00 i 16:00 časova). Sve informacije o vožnji i o tome kako bi trebalo da se pripremite za nju, naći ćete ovde.

panoramsko razgledanje grada

Subotnje veče rezervisano je za bioskop. Vilin Grad ove nedelje na repertoaru ima dva nova naslova. Uzbudljiv triler “The Doorman” i zastrašujuća “Igra strave” čekaju svoje gledaoce. Trejlere za ove filmove, kao i celokupni repertoar, pogledajte ovde.

Ljubitelji piva će u “Berti” moći da počaste svoja nepca, u prijatnom ambijentu, uz zvuke Dis acoustic dua, od 19 časova.

Nedelja je dan kada vam predlažemo odlazak na izložbu. U Paviljonu u niškoj Tvrđavi u toku je izložba Sanje Madžarević. Izložba “Niti igre” obuhvata slike na kojima umetnica svoj likovni govor kreira kroz svež, inovativan koncept u kome na osoben način ispoljava kritičan stav prema aktuelnom društvenom trenutku.

Takođe, 8. novembar je poslednji dan kada možete pogledati izložbu radova Endija Vorhola u Oficirskom domu.

Izložba endija vorhola

Na bioskopskom platnu Cineplexx-a u nedelju ćete moći da pogledate i balet. Šekspirov klasik “Romeo i Julija” na repertoaru je od 16 časova. Detaljnije informacije i ovonedeljni repertoar Cineplexx-a pogledajte ovde.

Ukoliko ste se uželeli sportskih dešavanja, KK “Ratnici” pobrinuli su se da svojim navijačima omoguće praćenje utakmica. Ovaj klub u nedelju je domaćin klubu “Radan”, a utakmicu možete pratiti u pivnici “Dve krigle”.

Želimo Vam prijatan vikend u Nišu, i napominjemo da je veoma važno da budete odgovorni prema sebi i drugima i da poštujete sve mere i preporuke u vezi korona virusa. 

Dostava hrane u Nišu