Premijera u Lutkarskom pozorištu: Dve verzije predstave “Kornjača i zec”

Kornjača i zec. Foto: Pozorište lutaka Niš

Premijera u Lutkarskom pozorištu održaće se sutra, 6. novembra u 19 časova.

Premijera predstave „Kornjača i zec“, reditelja Davida Alića, održaće se sutra u Lutkarskom pozorištu od 19 časova. Predstava će imati dve verzije. Verzija namenjena školskom uzrastu će biti izvođena u pozorištu, dok će se ona namenjena mlađoj deci izvoditi u vrtićima.

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Za večeras od 18 časova zakazana je pretpremijera, a prva repriza biće u nedelju, 8. novembra, u 11:30. Mališani će premijeru moći da pogledaju sutra, 6. novembra u 19 časova.

Dramatizaciju, režiju i scenografiju potpisuje David Alić, kostime Bojan Lilić, muziku Duško Korlat. Za scenski pokret je bio zadužen Nebojša Gromilić, idejno rešenje plakata i programa dao je Andrej Jovanović, dok je lektor bila Nataša Ilić. U predstavi igraju Toma Bibić i Dejan Gocić.