Vežbanje kod kuće: Okrenite izolaciju u svoju korist

Vežbe kod kuće

U trenucima kada većinu svog vremena provodimo kod kuće, vreme je da se posvetimo negovanju duha i tela. Vežbanjem kod kuće ispunićemo svoj dan, i osećati se dobro.

Vremena ima za sve osim za izgovore

Fizička aktivnost je nešto što stalno odlažemo. Žalimo se na bolove u vratu i leđima, a nastavljamo da sedimo za laptopom ili se prebacujemo iz fotelje u krevet. Uvek ima nekih neodložnih obaveza koje nas sprečavaju da se konačno dovedemo u formu. Posao mora da se završi, dete odvede na čas engleskog, popije kafa sa prijateljima ili poseti rodbina. Zbog uvođenja vanrednog stanja, promenjen je svakodnevni život, te većinu našeg vremena provodimo kod kuće. Sada više nema izgovora. Kada završite sa poslom, nemate drugih opcija osim da ostanete u svoja četiri zida. Vi birate da li ćete to vreme provesti kvalitetno, i učiniti nešto dobro za sebe. Internet je Vaš prozor u svet, sve informacije su na dohvat klika, samim tim nije vam potrebna teretana da biste vežbali.

Sedenje racunarVežbe za one koji dugo sede

Ukoliko Vaš posao podrazumeva da ste stalno za stolom i da mnogo sedite, verovatno imate bolove u vratu i leđima. Nemojte jedva čekati da se dokopate kreveta, već se razmrdajte. Nažalost, svi smo pogrbljeni, bilo da smo pred laptopom, televizorom ili su nam oči prikovane za telefon. Vrat i leđa nam se nalaze u neprirodnom položaju i zato je bitno istezati se. Na taj način pokrenućete mišiće i osećati se fleksibilnije. Na internetu ćete pronaći dosta vežbi koje nisu komplikovane i koje možete raditi kod kuće. Za vežbe istezanja leđa pogledajte ovaj video.

Kako biste nakon dugog sedenja pokrenuli telo i rešili se ukočenosti i bola, radite ove vežbe.

Spremite se za leto

Kada završite sa dnevnim obavezama i počnete da razmišljate o tome koji ćete film pogledati, odvojite još pola sata da odradite trening. Sada imate priliku da bez ikakvih izgovora konačno imate to “telo za plažu” koje planirate svake godine. Postavite sebi cilj i budite istrajni. Fitnes instruktorka Janka Budimir na svom Instagram profilu, svakodnevno deli vežbe koje se mogu raditi kod kuće. Nedostatak tegova i sprava iz teretane za nju nije nikakav problem, ona vežbe radi i sa paketom flaša vode. Koji je Vaš izgovor? Njena sestra Milica Budimir, takođe instruktorka fitnesa, na svom Instagram profilu radi vežbe uživo kako bi motivisala što veći broj svojih pratilaca. Nela Bunčić, trkačica iz Beograda, poznata je po svojim savetima koje nesebično deli, kao i po intezivnim treninzima koji pored kalorija, sagoravaju i stres.

Okrenite ovu situaciju u svoju korist, nemojte se učauriti i dozvoliti da panika i strah vladaju Vama.

Fizička aktivnost pomoći će vam da se izborite sa stresom, da ojačate imunitet kao i da se osećate odmornije i srećnije.

Autor N.M.

Exe-Net