“Veliko srce dece Srbije” u OŠ “Radoje Domanović” u Nišu. Dečja nedelja u žutoj, plavoj, beloj, crvenoj i zelenoj boji.

Dečju nedelju, učenici OŠ “Radoje Domanović” u Nišu, godinama unazad obeležavaju zanimljivim akcijama. Program će ove godine početi 02. i trajaće do 06. oktobra. Svaki dan, mališani će bojiti drugom bojom. Njihova odeća biće u “zadatim bojama”, a svaka im nudi neka nova saznanja, donosi nova iskustva i nove radosti.

Ponedeljak 02. oktobra je kao i ranijih godina, rezervisan za žuti dan, odnosno Dan umetnosti. Tada će biti održane i radionice gde će najmlađi crtati na štafelajima u školskom dvorištu.

PROČITAJTE JOŠ: Kako je izgledao čas fizičkog u SFRJ

Plavi dan, 03. oktobra, je Dan humanosti. Tim povodom, biće organizovan i humanitarni vašar gde će đaci prodavati i sakupljati igračke za decu iz doma “Duško Radović”.

Beli dan, obeležava se u sredu 04. oktobra. To je Dan plesa u školskom dvorištu a nakon toga, uslediće i priredba za predškolce iz vrtića “Maslačak” u svečanoj sali škole.

Četvrtak 05. oktobra, mališani boje crvenom bojom. Ona označava Dan učitelja. Tog dana, učenici će držati priredbu za prvake u svečanoj sali.

Poslednji šareni dan, je zeleni dan, 06. oktobra. On je rezervisan za deci omiljenu Izložbu kućnih ljubimaca u školskom dvorištu.