Zašto je radiotalasna metoda izbor lekara za uklanjanje mladeža u poliklinici Diva?

poliklinika diva
Foto: Andreja Damnjanović

Mladeži su nešto što svi imamo, a sa godinama mogu privlačiti sve više pažnje, pogotovo imajući u vidu potencijalne rizike od razvoja malignih promena.

Poliklinika Diva dr Bogdanović već više od 3 decenije pruža medicinske usluge na polju dermatologije i estetske hirurgije, a u većini slučajeva, pored klasične hirurške ekscizije, primenjuje radiotalasnu metodu za uklanjanje mladeža. Ali, šta to čini ovu metodu tako posebnom?

uklanjanje mladeza
Foto: Andreja Damnjanović

Preciznost i minimalna trauma

Radiotalasna tehnologija koristi visokofrekventne radio-talase od 3,8MHz, koji su sposobni da proizvedu izuzetno precizne rezove sa minimalnom traumom okolnog tkiva. Ova sofisticiranost čini radiotalasnu hirurgiju idealnom za zamenu skalpela u mnogim hirurškim granama, naročito u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, gde je estetika od suštinske važnosti.

Svaka uklonjena promena, izuzev virusnih bradavica, u Poliklinici Diva dr Bogdanović se obavezno šalje na histopatološki pregled u cilju pružanja maksimalne bezbednosti pacijentima.

Brzina, efikasnost i komfor – praktične prednosti radiotalasne metode

Više od 90% mladeža se može uspešno ukloniti radiotalasnom hirurgijom. To obuhvata sve zdrave mladeže, iziritirane ili blago izmenjene. Postupak je brz, traje oko 30 sekundi po mladežu, pružajući visok komfor za pacijente zahvaljujući prethodno nanetom anestetiku u obliku kreme. Bez krvarenja i sa brzim i lakim zarastanjem, ožiljci su minimalni i skoro neprimetni.

Zbog ovih prednosti, radiotalasna metoda često zamenjuje klasično hirurško uklanjanje mladeža, kao i lasersko uklanjanje drugih kožnih promena.

uklanjanje mladeza
Foto: Andreja Damnjanović

Stručni tim za Vašu sigurnost

Iza svakog uspešnog zahvata u poliklinici Diva dr Bogdanović stoji tim iskusnih estetskih hirurga i dermatologa koji kliničkim, a po potrebi i dermoskopskim pregledom mladeža procenjuju svaki mladež individualno.

Tradicija i inovacija u Poliklinici Diva dr Bogdanović

Osnovana pre više od 30 godina od strane dr spec. Svetlane Bogdanović, Poliklinika Diva je pionir u uvođenju standarda radiotalasne hirurgije i laserske dermatologije na našim prostorima. Ustanova nudi širok spektar usluga od podmlađivanja laserima, uklanjanja ožiljaka, fleka i kapilara, do savremenih procedura za podmlađivanje hijaluronom, mezoterapije i PRP-a.

Dr Svetlana Bogdanović, kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije, prva je počela primenjivati ovu metodu u našoj zemlji i regionu od 1995. godine. U Poliklinici Diva pacijentima su na raspolaganju čak 14 lasera, 3 aparata za radiotalasnu hirurgiju i 9 lekara specijalista iz estetske hirurgije i dermatologije.

uklanjanje mladeza
Foto: Andreja Damnjanović

Besplatni klinički pregledi mladeža u poliklinici Diva

Besplatni klinički pregledi su nešto čime doprinosimo očuvanju vašeg zdravlja, jer se blagovremenim odstranjivanjem izmenjenih mladeža sprečava njihova alteracija u tumor. Uz posebnu napomenu da je pravovremena dijagnostika od neprocenjive važnosti jer je sve maligne tumore kože moguće izlečiti u početnoj fazi jednostavnom hirurškom ekscizijom u lokalnoj anesteziji.

Posetite Polikliniku Diva dr Bogdanović i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:
Kosovska 34, Njegoševa 19a, Slavija i Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.