Evropska škola debate imaće polaznike i u Nišu. Rok za prijavu na konkurs do 15. oktobra

EU info mreža i Otvorena komunikacija pozivaju zainteresovane srednjoškolce i studente da se prijave i pridruže grupi od preko 900 mladih debatera koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine. Konkurs je otvoren do 15. oktobra.

Tri grupe polaznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno dvanaest radionica, od novembra 2023. do marta 2024. Radionice će se održavati uživo i onlajn jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

PROČITAJTE JOŠ: Kako je izgledao čas fizičkog u SFRJ

Izabrani kandidati pohađaće radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Predavanja će voditi iskusni treneri debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici će imati prilike da učestvuju u javnim debatama širom Srbije.

Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih devet godina pohađalo više od 900 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano blizu 40 javnih debata.