Uzbunjivač: Katastrofalno stanje u Komunalnoj miliciji u Nišu

uzbunjivač
Foto: Arhiva

Da je stanje u niškoj Komunalnoj miliciji katastrofalno, tvrdi Aleksandar Todorovski jedan od uzbunjivača iz Komunalne milicije i jedan od osnivača Udruženja građana „Borba 018“ .

On navodi da građani s pravom ne vide Komunalnu miliciju kao službu koja treba da radi u njihovom interesu, ali i tvrdi da je novi načelnik imenovan protivzakonito.

„Želim da ukažem na katastrofalno stanje u službi – organizaciono ali i u svakom smislu. Postavljanjem novog načelnika Gorana Đorđevića, koji je došao na to mesto 1. aprila ove godine, nadali smo se da će se nešto promeniti na šta smo čekali nekoliko meseci. Pošto je po struci pravnik, nadali smo se da će neke stvari dovesti u red. Međutim, samim njegovim postavljanjem, nije ispoštovan Zakon”.

On navodi da je imenovnanje Đorđevića za načelnika suprotno konkursu.

“Sem diplome Pravnog fakulteta i iskustva u struci, aktuelni načelnik nema ništa ostalo. Niti ima bezbednosnu proveru, niti poseduje završenu obuku za komunalnog milicajca, niti je imao lekarski pregled, a sve to je po konkursu trebalo da ima“, kaže Todorovski.

On dodaje da je argument bio da će aktuelni načelnik u međuvremenu završiti obuku, a to, kako Todorovski navodi „ne pije mnogo vodu“.

„Primera radi to je isto kao kada bi vas zaustavio saobraćajni policajac, a vi sem dobre volje i automobila nemate ništa i kažete da ćete vozački ispit položiti u međuvremenu. Ili da operišete pacijenta, a samo što ste upisali medicinu. Neke stvari su nespojive i očigledno da je prekršen Zakon od samog početka“, naglašava uzbunjivač.

Todorovski dodaje da je rešenje o imenovanju Đorđevića za načelnika Komunalne milicije potpisala Snežana Jovanović, sada već bivša načelnica Uprave za komunalne delatnosti, protiv koje je, kako dodaje, jedan od uzbunjivača podneo krivičnu prijavu.

Umesto da se bave gorućim problemima u gradu, dodaje, Komunalna milicija se bavi nečime za šta često nije nadležna.

„Ovom prilikom apelujem na nadležne institucije, prema kojima smo podneli krivične i prekršajne prijave da urade svoj posao, jer će ova služba neminovno morati da se zatvori, a ko će biti odgovoran, ostaće da se vidi“, zaključuje Aleksandar Todorovski, uzbunjivač iz Komunalne milicije Grada Niša.