Biciklistička staza do Niške Banje za 90 dana, samo da ne bude kao na Bulevaru

biciklistička staza
Foto: Niška inicijativa

Izgradnja biciklističke staze od Stop šopa do Niške Banje je počela, a trebalo bi da bude završena za 90 dana. Uskoro će biti raspisan i konkurs za nabavku bicikala koje će sufinansirati Grad Niš, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Vrednost radova je 80 miliona dinara a finansiraju se iz republičkog budžeta. U planu je da se do kraja godine postave i punktovi za besplatno iznajmljivajne dvotočkaša a kasnije ako postoji interesovanje građana i za elektrotrotinete.

Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski uskoro će biti raspisan i konkurs za nabavku bicikala koje će sufinansirati Grad Niš.

Međutim, ostaje i nada da ova biciklistička staza neće biti  poput onih duž Bulevara Nemanjića.

Naime u maju je počela rekonstrukcija staze na Bulevaru Nemanjića, koja je sada obeležena i crvenom i belom farbom.

Odmah po završetku reknostrukcije građani su ukazivali na to da ivičnjaci na ovim prelazima nisu u ravni sa stazom i pitaju da li će ostati tako. Usledile su i brojni komentari građana na društvenim mrežama,   “Ležeći policajac za bicikliste, da ne jure”, a jedan od komentatora navodi: “Baš lepo, kao tepih. Treba odmah da otvore i neku ortopedsku ambulantu u blizini. Ivičnjak se zbog jake crvene boje stopio sa ostatkom staze i samo se čeka ko će prvi da padne i slomi vrat ovde”,  napisao je jedan od komentatora.

Diektor Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić je za Južne vesti rekao između ostalog da će svi problemi sa stazama na Bulevaru biti rešeni do kraja godine, kao i da će svi propisi koje je potrebno ispuniti da bi staza bila u funkciji biti ispoštovani.