U Specijalnoj školi “Bubanj” slučaj seksualnog i fizičkog nasilja

bubanj
Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

U Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu dečak je seksualno i fizički maltretirao vršnjaka, rekao je otac učenika koji mu se požalio da je zlostavljan, a prenose Južne vesti.

Roditelj je kazao da je ovaj slučaj prijavio školi i policiji još 30. novembra, kada je sa sinom otišao i lekaru, ali da “nadležni nisu ništa preduzeli ili ga o tome obavestili”.

Otac sumnja da škola pokušava da zataška slučaj jer se sam dečak prethodno žalio vaspitačima na zlostavljanje.

On je kazao da je čudno ponašanje kod svog sina, koji od ponedeljka do petka boravi u domu, a vikend provodi sa njim, primetio pre nekoliko sedmica.

“Pre nedelju dana kada smo došli kući požalio se na bolove i tada mi je sve ispičao… A kako se se to ukupno pet puta desilo, sin mi je rekao da ih je jednom zatekao i vaspitač, koji ih je samo izgrdio i poslao u učionice”, rekao je.

On je kazao da njegov sin zbog trauma nije išao u školu, a juče, kada je prvi put otišao, vaspitači su ga terali da se pomiri i rukuje sa dečakom koji ga je zlostavljao.

Policijska uprava Niš je potvrdila za ovaj portal da im je slučaj prijavljen, dodajući da sada čekaju na reakciju Višeg javnog tužilaštva.

U školi su kratko kazali da su “preduzeli sve mere koje propisuje zakon, obavestili nadležne i pokrenuli postupke”, ali su odbili da preciziraju koje su to mere i postupci.

Global Digital Clinik