U Nišu vakcinisano oko 600 građana: Vakcinisali se i Sotirovski i Tiodorović

vakcinisano oko
Foto: Zvanična Facebook strana gradonačelnice

Prva dva dana masovne vakcinacije u Nišu, vakcinisano je oko 600 građana. Tokom jučerašnjeg dana vakcinu su primile 292 osobe, a danas do 10 časova nešto više – 297.

Masovna vakcinacija je počela juče, a na šest punktova koji su otvoreni vakcinisano je oko 600 građana. Iz Doma zdravlja kažu da im se mogu javiti svi građani bez obzira na to gde imaju karton.

U Nišu se vakcinacija vrši na šest punkova od 8 do 15 časova:

  • U zelenoj zoni Doma zdravlja Niš u Centralnom objektu. Ulica Vojvode Tankosića 15, ulaz br. 5 u klubu Doma zdravlja
  • Z.S.Čair,
  • Z.S. Ratko Pavlović,
  • Z.S. Branko Bjegović,
  • Z.S. Niška Banja,
  • Z.S.Bubanj.

Građani se za vakcinaciju protiv mogu prijaviti putem kol centra eUprave na broj i putem sajta euprava.gov.rs.

Vakcinu primili i gradonačelnica i Tiodorović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i prof. dr Branislav Tiodorović, članovi republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, primili su danas u centralnom objektu Doma zdravlja kinesku vakcinu.

„Pozivam sve Nišlije da se priključe masovnoj imunizaciji, to nam je kao kolektivu neophodno“, rekla je gradonačelnica Niša. „Osećam se sasvim obično i ponosno, jer mi se čini da dajem dobar primer građanstvu i svima onima koji razmišljaju da li da se vakcinišu ili ne“, dodaje.

“Vakcinacija protiv Kovida -19 obavljaće se na 43 punkta u Nišu, a počela je na šest punktova u centralnom objektu Doma zdravlja. Kako raste broj zainteresovanih, tako ćemo otvarati nove punktove”, napomenula je Dragana Sotirovski.

Dostava hrane u Nišu