Počinje masovna vakcinacija: U Niš stiglo 5.100 kineskih vakcina

masovna vakcinacija
Vakcinacija građana starijih od 74. godine proteklog vikenda. Foto: DZ Niš

Masovna vakcinacija u Srbiji zvanično počinje danas. Da je i Niš spreman za vakcinaciju potvrdila je gradonačelnica, rekavši da su na području pet opština spremna 43 punkta.

Prema njenim rečima, u Nišu će masovna vakcinacija početi danas na šest punktova. Kako kaže, u Niš je noćas stiglo 5.100 doza kineske vakcine. Do sada je Fajzerovom vakcinom vakcinisana 1.841 osoba, među kojima su zaposleni u Kliničkom centru i zdravstvenim ustanovama, kao i korisnici gerontoloških centara. Centralni objekat za vakcinaciju u Nišu je centralni objekat Doma zdravlja.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski sutra će primiti vakcinu, kada će, kako je rekla, pozvati građane da se masovno prijave.

Na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, rečeno je da će danas ili sutra u Srbiju stići 250.000 “Sputnik V” vakcina. “Očekuje se da će uskoro preko Poljske biti nabavljena i četvrta vakcina protiv koronavirusa od proizvođača AstraZeneka”, rekao je predsednik Srbije.

“Vakcinacija je od ogromnog značaja za Srbiju. Bez vakcinacije nikada nećemo pobediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu već i u ekonomskom. Doteraćemo zemlju do ivice provalije”, rekao je Vučić.

Precizirao je da će u toku nedelje u Srbiju stići 200.000 vakcina prve i 50.000 druge doze ruske vakcine, prenosi Insajder.

On je pozvao ministarstva da pokušaju da što pre vakcinišu sve ljude, pre svega policiju, vojsku i prosvetne radnike koji su svakodnevno u kontaktu sa građanima.

Prijavu za vakcinu, odnosno iskazivanje interesovanja moguće je obaviti na dva načina: