U niškoj Vojnoj bolnici otvorena nova operaciona sala

U niškoj Vojnoj bolnici otvorena nova operaciona sala
U niškoj Vojnoj bolnici otvorena nova operaciona sala; Foto: Ministarstvo odbrane

Ulaganje u vojno zdravstvo je ulaganje u kvalitet života ne samo pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, već u kvalitet života svakog građanina Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, na svečanom  otvoranju  nove operacione sale u niškoj Vojnoj bolnici.

Operaciona sala je opremljena po najvišim standardima i namenjena je mikroinvazivnoj hirurgiji iz oblasti hirugrije zglobova.

Vojna bolnica Ni; Foto: Ministarstvo odbrane
Vojna bolnica Ni; Foto: Ministarstvo odbrane

Savremena oprema sa kojom rade obrazovani stručnjaci na raspolaganju su civilima i svakom osiguraniku

Naime, u delu operacionog bloka u Odeljenju za hirurške bolesti Vojne bolnice Niš adaptirana je i uređena operaciona sala koja je opremljena video artroskopom sa pratećim setovima za određenu vrstu rekonstrukcije zglobova, a sastavni deo opreme čini i rentgen aparat.

“Kvalitet usluge u vojnom zdravstvu je nešto po čemu se meri kvalitet zdravstvene zaštite u jednoj zemlji i mi ćemo nastaviti da ulažemo u vojno zdravstvo, bez obzira da li je u pitanju Beograd, Niš, Novi Sad ili bilo koja druga sredina. Gde god su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije oni moraju da imaju, i imaće je, najvišu i najbolju moguću zdravstvenu zaštitu”, poručio je ministar odbrane.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podržava rekonstrukciju vojnog zdravstva, kao  i drugu fazu opremanja Vojne bolnice Niš.

Vojna bolnica Niš; Foto: Ministarstvo odbrane
Vojna bolnica Niš; Foto: Ministarstvo odbrane

“Za naš grad je ovaj vid i nivo zdravstvene usluge i zaštite, koja se pruža pre svega pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije a potom i civilnom delu stanovništva, veoma značajan i mi kao Grad pružamo veliku podršku svemu tome”, rekao je Bulatović.

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković naglasio je da  se otvaranjem operacionog dela te zdravstvene ustanove znatno uvećava  funkcionalnost i sposobnost Odeljenja za hirurgiju, i izrazio zadovoljstvo što je pacijentima omogućeno pružanje najsavremenijeg vida lečenja.

Global Digital Clinik