Pijemo higijenski ispravnu vodu, oprez tokom i posle poplava

Laboratorija Centra za higijenu i humanu ekologiju prošle godine ispitala je 10.000 uzoraka vode sa područja Nišvaskog i Topličkog okruga, od  čega je 90% uzoraka bilo higijenski ispravno, rečeno je povodom Svetskog dana voda koji se obeležava 22. marta od 1993. godine.

„Naša voda je po kvalitetu možda i prva u Evropi, ali neophodno je da zaštitimo izvorišta  od vremenskih prilika. Ljudi moraju da se potrude da ne zagađuju vodu i da, tokom izgradnje kuća, više vode računa o instalacijama jer se pokazalo da su one uzrok brojnih problema”, rekla je načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju, Snežana Gligorijević.

Niš da pronađe zelena rešenja i edukacija mladih

Načelnik Centra za promociju zdravlja Čedomir Šagrić napominje da je rad sa mladima konstantan i da su već održane akcije tokom kojih su mladima ukazali na prave reakcije posle i tokom poplava.

Pogledajte uputstva za ponašanje posle i tokom poplava.

Svetski dan voda ove godine je pod sloganom „Priroda za vodu“ a koji će biti obeležen Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ 22. marta od 12 časova kada će predstavnici Instituta za javno zdravlje, u saradnji sa brojnim udruženjima razgovarati sa učenicima o čistoj vodi, koliko je ima na planeti, kao i o našim odnosima prema vodi kao resursu koji je ograničen.