Tesla Info Kup: Regionalno takmičenje učenika u informatici u Nišu

Takmičenje iz informatike
Takmičenje iz informatike

Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” u Nišu, u subotu 28. aprila biće domaćin regionalnog takmičenja “Tesla Info Kup”.

“Tesla Info Kup” je takmičenje iz informatike koje je prethodnih godina steklo reputaciju jednog od najatraktivnijih takmičenja u kalendaru takmičenja i smotri učenika osnovnih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Prošle godine za učešće u Tesla Info Kupu 2017 se prijavilo se 394 učenika iz 40 škola niškog regiona. Na kvalifikaciono testiranje izašlo je 328 učenika iz 38 škola. 

Svojom upornošću, kreativnošću i jakom voljom, organizatori i realizatori takmičenja su tokom niza godina činili ovo takmičenje zanimljivijim i inovativnijim. Blizu 3000 prijavljenih takmičara prošlo je u prvoj fazi takmičenja.

Razne promene je takmičenje doživelo u tehničkom i organizacionom smislu: „SMS kviz“ je prerastao u „Android kviz“, uz školski, regionalni i republički, dodat je i opštinski nivo takmičenja.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prepoznalo je ovo takmičenje kao veoma originalno i atraktivno i podržalo ga kroz projekat, što je organizatorima i takmičarima predstavljalo dodatni podstrek.

Regionalno takmičenje Tesla Info Kup 2018

Vreme i lokacija održavanja: Subota 28.04.2018. godine, sa početkom u 10:30 časova.

Takmičenje se održava u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“, u Nišu.

Tesla info kup je informatičko takmičenje koje učenicima pruža mogućnost individualnog i timskog uspeha, u dve discipline: Internet (moodle) test i Android kviz.

Takmičenje će biti održano prema važećem takmičarskom pravilniku, koji je usvojio Organizacioni odbor takmičenja, kao i prema zvaničnoj satnici programa takmičenja.

Potrebno je da učenici, koji dolaze u pratnji mentora, ponesu sa sobom đačke knjižice, radi identifikacije.

Najbolje rangirane učenike očekuju vredne nagrade, medalje i pohvale.