Besplatan seminar: Pokreni DOBAR biznis u niškom StartUp centru

Pokreni DOBAR biznis - seminar u Nišu
Pokreni DOBAR biznis - seminar u Nišu

Ukoliko želite da razvijete svoju poslovnu ideju, započnete biznis koji će istovremeno biti profitabilan i pozitivno uticati na društvo, u niškom StartUp centru, u subotu, 28. aprila u sa početkom u 11 časova biće organizovan besplatni seminar “Pokreni DOBAR biznis”.

Seminar o društvenom preduzetništvu „Pokreni dobar biznis” ima za cilj da mladim ljudima (od 14 do 30 godina) pruži priliku da razviju ideje, dobiju znanja i savladaju alate za pokretanje sopstvenog društvenog preduzeća.

Kroz seriju radionica – od toga kako doći do ideje, do njenog razvoja i kreiranja biznis modela i biznis plana, do predstavljanja ideje pred investitorima – podstiču se mladi da razvijaju svoje preduzetničke ideje koje utiču na društvene i ekološke probleme.

Seminar se sastoji iz tri celine:

  1. Fabrika ideja – Polaznici seminara se upoznaju sa temom društvenog preduzetništva, terminologijom, primerima i načinima na koje ono funkcioniše. Zatim su u planu radionice, gde će svi učesnici moći da izlože svoje ideje, koje će se uz pomoć stručnjaka moći da ih jasno formulišu kako bi se biznis ideja uspešno razvijala.
  2. Laboratorija uticaja – Polaznici seminara radiće I sa matricama modeliranja biznisa i načinima na koje poslovna ideja može postati i ostati profitabilna i samoodrživa. To znači da će se praviti biznis plan i govoriti o mogućim prilikama za prihod i rashod, rizicima, donatorima i drugim načinima generisanja novca.
  3. Dodela sertifikata i apliciranje za Social Impact Award!

Šta je Social Impact Award?

Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za mlade od 15 do 30 godina kojim se razvijaju i implementiraju inovativna rešenja za društvene i ekološke probleme.

“Svi koji spadaju u ovu grupu su dobrodošli da prijave svoje ideje i tako dobiju mogućnost da steknu mentorstvo, podršku i novčanu nagradu za razvoj biznisa. To možete učiniti putem ovog linka. Srbija je jedna od preko 20 zemalja sveta koje su deo ovog projekta”, navode organizatori.

Projekat SIA sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Erste bankom, Coca- Cola HBC Srbija, Austrijskom razvojnom agencijom, Erste Fondacijom i Startit Centrima.

Seminar će se održava u prostorijama niškog StartUp centra – centra za inovativno preduzetništvo mladih, na adresi Aleksandra Medvedeva 14.

Prisustvovanje seminaru je besplatno, a prijavljivanje je preko online formulara.

Global Digital Clinik