Tek počelo postavljanje novog mosta u Tvrđavi, on već na meti vandala

Foto: Naissus.info

U niškoj Tvrđavi u toku je postavljanje novog pešačkog mosta koji će spojiti Tvrđavu sa gradskim poljem. Radovi mosta trebaju biti završeni do petka, a most je već išaran grafitima.

Posle završetka radova na montaži nove konstrukcije i dobijanja potrebnih dozvola, most koji spaja Gradsko polje sa Tvrđavom koji koriste đaci, studenti, zaposleni u Naučno-tehnološkom parku, kao i posetioci Tvrđave, biće u funkciji i predat građanima na korišćenje.

„Ni pola dana nije prošlo od postavljanja novog pešačkog mosta u Tvrđavi, a vandali su ga već išarali grafitima. I ovo nije prvi put da se uništava odmah sve što se napravi, jer je i novoizgrađena fontana u parku Čair dan po završetku doživela istu sudbinu. Nas to neće zaustaviti da gradimo i borimo se za svaki deo grada. Da završavamo imovinsko-pravnu pripremu, asfaltiramo, ozelenjavamo, gradimo infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.“ – požalila se gradonačelnica na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Postavljanje novog mosta biće zavrčeno do petka.

Most je proteklih godina više puta popravljan, a za pešake je zatvoren krajem oktobra prošle godine. Kao najkraću vezu između grada i Gradskog polja građani od tada koriste prolaz u podnožju zidina Tvrđave.

Global Digital Clinik