Stigao novi pešački most

Foto: Grad Niš

Stigao je novi pešački most i u narednim danima biće završeno njegovo postavljanje u Tvrđavi. Posle završetka radova na montaži nove konstrukcije i dobijanja potrebnih dozvola, most koji spaja Gradsko polje sa Tvrđavom koji koriste đaci, studenti, zaposleni u Naučno-tehnološkom parku, kao i posetioci Tvrđave, biće u funkciji i predat građanima na korišćenje.

„Stari most smo uklonili jer je bio nebezbedan, a i novi pešački most je izrađen od drveta, prema preporuci Zavoda za zaštitu spomenika“ istakla je Dragana Stotirovski na njenom facebook nalogu.

„Stižu gotovi elementi koji su u fabrici urađeni. Montaža je započeta i narednih dva do tri dana most će biti montiran. Ovaj most imaće jedan lep izgled, po projektu Građevinskog fakulteta Instituta koji su radili. Prethodni most je sagrađen 1981. godine, a ovaj most će, nadam se, doživeti duži životni vek nego prethodni, s obzirom na to da se radi o modernom mostu, koji je zahtevao sam proces proizvodnje u fabrici“, rekao je v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić.

Most je proteklih godina više puta popravljan, a za pešake je zatvoren krajem oktobra prošle godine. Kao najkraću vezu između grada i Gradskog polja građani od tada koriste prolaz u podnožju zidina Tvrđave.