Srednjoškolci uređuju igrališta u Nišu

srednjoškolci

Exito Team, volonterski tim iz Kuršumlije koji se aprila ove godine proširio i na Niš, u nedelju 19.septembra održaće akciju uređivanja igrališta pod nazivom „Kej je okej“.

Cilj akcije je čišćenje i farbanje mobilijara na dve lokacije – kej od pešačkog mosta (9:00- 12:30) i park Čair (14:00-17:30), i pozivaju zainteresovane da zajedno učine nešto lepo za svoje okruženje.

„Verujemo da je važno odrastati i živeti u zdravoj, čistoj i bezbednoj sredini! Već duže vreme naša ideja ulepšavanja parkova postoji i sada uz pomoć i finansijsku podršku „Šta nam teško“ konkursa imamo mogućnost da započnemo malu, ali značajnu promenu u našem gradu! Zato pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže u nedelju na dve lokacije i da zajedno učinimo nešto korisno za zajednicu“, poručili su volonteri Exito tima u Nišu.

Akcija će biti sprovedena u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, GM Optimist-om iz Gornjeg Milanovca i Pokretom gorana Vojvodine. Ovaj projekat je finansiran kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kroz konkurs „Šta nam teško“ i podržana od strane Kancelarije za mlade grada Niša, FLEX Alumni zajednice u Srbiji i direkcije Zelenilo.