Sotirovski najavljuje izmeštanje glavne autobuske stanice i pijace

autobuska stanica

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavljuje izmeštanje glavne autobuske stanice i zelene pijace. Kako navodi, razlog za to je uređenje grada, a njihova nova lokacija mogla bi da bude novo niško naselje Ardija. Prema ranijim najavama Cvetna pijaca biće premeštena na pijacu “Krive livade”.

Kao razlog za izmeštanje pijace, Sotirovski je navela uređenje tog dela grada, sa čime su saglasni i mnogi sugrađani, ali se postavlja pitanje na kojoj će se lokaciji naći glavna autobuska stanica, odnosno da li će ona biti predaleko.

Sotirovski je rekla da autobuska stanica i Zelena pijaca neće biti razdvojene, a da bi međugradski autobusi mogli da staju u naselje “Adrija”, gde će biti građeni stanovi za pripadnike snaga bezbednosti. Ona ipak nije mogla da navede konkretno novu lokaciju na kojoj bi se nalazila autobuska stanica, rekavši da su trenutno u pregovorima sa državom i privatnim vlasnicima.

Sotirovski je kazala da je JKP “Tržnica” dobila saglasnost od Gradskg veća za uzimanje kredita, kako bi se rekonstrusala pijaca “Krive livade”, i kako bi tamo bila premeštena Cvetna pijaca.

Podsećamo, 2018. godine izmenjen je Generalni urbanistički plan Niša, prema kome je između ostalog, predviđeno izmeštanje autobuske stanice.  Kao nove lokacije autobuske stanice pominjao se prostor između “Tempa” i kompanije “Filip Moris”, odnosno između Bulevara 12. februar i novoizgrađene ulice koja se proteže do Bulevara Nikole Tesle.

Kada je reč o zelenoj pijaci tada se pominjana lokacija nekadašnjeg Otvorenog tržnog centra odnosno buvljaka, na kraju Ulice Milojka Lešjanina.