Sotirovski demantuje da je “tajanstveni investitor” u Nišu kompanija porodice Karić

sotirovski
Foto: Zvanični sajt Grada Niša

Posle više od tri meseca od kako je najavlila “tajanstvenog investitora”, koji će “graditi gradove u gradu”, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski demantuje pojedine navode da se radi o kompaniji porodice Karić.

„Taj investitor nema nikakve veze sa njihovom kompanijom. To je kompanija koju je nama preporučila jedna druga kompanija koja već godinama posluje u Nišu. Ukoliko Karić zaista dolazi u Niš radujem se tome, posmatrajući šta gradi u Beogrdu i Belorusiji“, rekla je Sotirovski novinarima.

Ona je dolazak investitora koji će graditi velelepne višespratnice i ogromne komplekse na nekoliko lokacija u gradu najavila u maju, ne želeći pri tom da saopšti o kojoj kompaniji je reč, zbog kako je kazala, takvog zahteva rukovodstva te kompanije.

Izjava gradonačelnice Niša o dolasku investitora koji će graditi velike stambene komplekse postala je ovih dana izuzetno aktuelna pošto je pri kraju procedura za izmenu Generalnog urbanističkog plana koja treba da omogući da na 33 lokacije u gradu budu izgradjeni soliteri sa 15 spratova, dok će se u ostalim delovima grada i dalje moći da grade zgrade sa maksimalno sedam etaža.

Podsetimo, pre više od tri meseca Sotirovski je izjavila da će u Nišu na nekoliko lokacija biti izgrađenje velelepne višespratnice. Za to je kako je rekla zainteresovan investitor čije ime nije želela da otkrije, kao ni lokacije na kojima će se graditi “ogromni kompleksi”.

Nakon ove izjave gradonačelnice mi smo pitali i Nišlije šta misle o tome.