Pitali smo Nišlije: Šta mislite o izjavi gradonačelnice da će se u Nišu graditi “gradovi u gradu”?

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o izjavi gradonačelnice da će se u Nišu graditi

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da će u Nišu na nekoliko lokacija biti izgrađene velelepne višespratnice. Za to, kako je rekla je zainteresovan “veoma važan i poznat” investitor. Osim što nije želela da otkrije o kom investitoru je reč, ostale su nepoznate lokacije koje je “pikirao” investitor, kao i početak gradnje.

Pitali smo Nišlije: Šta mislite o izjavi gradonačelnice da će se u Nišu graditi “gradovi u gradu”?

“Videla sam na Fejsbuku, to nam ne treba, ali čula sam za investitora valjda je Karić, jel tako?”, pita jedna naša sugrađanka.

“Mislim da nam ne treba ionako imamo veliki broj zgrada u Nišu. Mislim da je gradonačelnica to izjavila nešto što i sama nije znala šta da kaže”, smatra jedan Nišlija.

“Voleo bih da je nešto tako izvodljivo, ali to je teško. Meni se sviđa ta ideja, povećanje i širenje grada to je lepo”, kaže jedan Nišlija.

“To je vrlo pozitivno, novo neko neselje sa 5-6 hiljada stanovnika, to je vrlo lepo, to su pozitivne stvari”, istiće jedan Nišlija.

“Ja živim u Durlanu treba tamo da srede mnogo toga, a što se tiče te najave ja nemam ništa protiv, neka grade, to bi baš moglo da bude dobro”, ocenjuje jedan sugrađanin.

“Ako to bude neki novi Beograd na vodi, zgrada na zgradi, biće ustanak”, kaže uz osmeh jedan sugrađanin.

“Mislim da ne treba ništa više da nas čudi, to je naša svakodnevnica”, ističe jedan Nišlija.

“Ništa me ne interesuje više, niti imam pare, bolestan sam, svašta može da bude”, rezignirano odgovara jedan stariji sugrađanin.

Sudeći prema odgovorima sugrađana sa kojima smo razgovarali, večina je “načula” za ovu izjavu gradonačelnice, a manje je onih koji su upoznati sa najavom o izgradnji “gradova u gradu”.