Tajanstveni investitor na tajanstvenim lokacijama gradiće “gradove u gradu”

Foto: Naissus.info, ilustracija
Foto: Naissus.info ,ilustracija

U Nišu će na nekoliko lokacija biti izgrađenje velelepne višespratnice. Za to je kako je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zainteresovan investitor čije ime nije želela da otkrije, kao ni lokacije na kojima će se graditi “ogromni kompleksi”.

Osim nepoznanice o kom investitoru je reč, lokacijama, nepoznat je i početak izgradnje  koju je najavila Sotirovski.

Ona je rekla da je reč o ogromnim kompleksima i da Grad ima više interesa za takvu izgradnju, jer će se više graditi a na taj način će se puniti budžet. Izgradnjom ovih objekata, kako je naglasila, to će biti “gradovi u gradu”, a Niš će imati koristi od toga.

“Ne samo zbog punjenja budžeta već i zbog određenih sadržaja koje će investitor imati obavezu da sagradi. Na primer u jednom kompleksu će se nalaziti vrtić, u drugom kompleksu će se nalaziti tržnica, u trećem će se možda nalaziti multifunkcionalna dvorana”, rekla je Sotirovski.

Ona je objasnila da to znači da će i određeni događaji biti izmešteni iz centra grada, i da će se dešavati u novim kompleksima gde će se graditi višespratnice. Napomenula je da se Niš priključuje gradovima koji su po novim zakonima promenili visinu stambenih zgrada, pa će to biti zgrade od 10,15 pa i više spratova.

Ko je investitor, gde i kada će početi gradnja ostala je tajna, a Sotirovski je rekla da je investitor “veoma važan i poznat”.