Serije koje prikazuju život onakvim kakav jeste- savršeno nesavršen

serije

Serije su omiljeni vid relaksacije mnogima. Ponekad se toliko uživimo i poistovetimo sa likovima, da imamo osećaj da proživljavamo isto što i oni.

Međutim, ponekad serije ne predstavljaju život onakav kakvim jeste. Jedan od primera za to je sitkom “Prijatelji” (Friends), koja prikazuje Njujork u kojem je moguće živeti u stanu sa dve spavaće sobe, čak iako ne radite na Vol stritu. Takođe, u meksičkim sapunicama smo mogli videti kako neko postaje hirurg samo da bi operisao voljenu osobu.

Period 2000-tih obeležile su romantične komedije u kojima se “srećnim krajem” maskiraju svi problemi i nesuglasice. Romantične komedije prikazale su neki bolji svet u kojem nema diskriminacije i poteškoća, svet u kojem se sve rešava poljupcem i izjavom ljubavi.

Međutim, u poslednjih nekoliko godina producenti su se okrenuli drugačijim projektima. Ne bežeći od realnosti, prikazali su probleme poput diskriminacije na osnovu pola, rase, seksualnog opredeljenja. Njihovi likovi bore se sa stvarnim problemima, a rešenja ne dolaze preko noći, već se nedaće prevazilaze uz mnogo žrtvovanja.

Serije sa takvom tematikom a koje ćemo Vam sada predstaviti su “To smo mi” i “Milion malih stvari“.

To smo mi- iskrena drama na koju nećete ostati ravnodušni

To smo mi, odnosno This is us, je drama koja se počela emitovati 2016. godine. Do sada je emitovano 74 epizoda, u 6 sezona, a snima se i dalje. Ovo je priča o trojkama, Kejt, Kevinu i Rendalu, njihovim roditeljima i porodicama. U seriji se konstantno prepliću prošlost, sadašnjost i budućnost. Zbog stalno prisutne emotivne tenzije, realnih problema i iskrenosti, ova serija osvojila je srca gledalaca širom sveta. Ovde nema idealnih likova, koji nikad ne greše. Pogrešne odluke i mane učiniče da ih zavolite još više, i da drugačije posmatrate svet oko sebe. This is us će Vas naučiti da je svako od nas ono što jeste, zajedno sa svim vrlinama i mana, i da ljude treba prihvatati, a ne osuđivati.

Milion malih stvari- sitnice koji život čine savršeno nesavršenim

Milion malih stvari, to jest A million little things je spoj drame i komedije. Serija je počela da se emituje 2018. godine, i do sada ima 3 sezone. Radnja prati grupu prijatelja, koja se suočava sa samoubistvom jednog od njih. Iznenadna smrt prijatelja pokreće ih da iskoriste svoje živote što bolje mogu. Međutim, svako od njih ponaosob vodi svoju borbu. Suočeni sa tumorom, depresijom, poslovnim problemima zajedno pokušavaju da prebrode nevolje. Serija pokazuje da su nam prijatelji ponekad porodica, kao i da ta ljubav može biti bezuslovna.

 

Dostava hrane u Nišu