Rotari klub “Niš-Konstantin veliki” nagrađuje najbolje maturante

Rotari klub “Niš-Konstantin veliki”
Rotari klub “Niš-Konstantin veliki”

Rotari klub “Niš-Konstantin veliki” i ove godine će nagraditi najbolje maturante niških srednjih škola koji su u pojedinim oblastima postigli izuzetne rezultate.

Ovo je akcija koja traje već 12 godina, a ovogodišnje nagrade maturantima biće uručene 17.maja u Gradskoj kući. Svečanoj dodali nagrada prisustvovaće roditelji učenika, njihovi profesori, prijatelji i članovi Rotari kluba “Niš-Konstantin veliki”. Biće nagrađeno deset najboljih srednjoškolaca.

Za postignute rezultate tokom školovanja i obrazovanja, kao i osvojene nagrade na takmičenjima u okviru obrazovnog sistema nagrade će primiti Iva Gugulović  za postignute uspehe u oblasti biologije, Vuk Djordjević  za nagrade iz matematike, Zorana Bulajić  za nemački jezik, Nemanja Kutlešić  za uspehe na polju geografije i  Bogdana Đorđević  koja je postigla značajne rezultate u oblasti hemije.

Svi oni su učenici Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

Njima će pridružiti i Sara Stojanović kao i Jelena Milošević iz Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” kao i Strahinja Kostadinović, Danilo Milošević i Uroš Stojanović, učenici Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu.