RK Železničar odustao od meča sa ekipom iz Ankare: Pandemija donosi neizvesnost

železničar
Foto: RK Železničar Niš

Rukometni klub Železničar iz Niša odustao je od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

Železničar se u prethodnom periodu suočio sa mnogo izazova. “Jedan naš prvotimac, nakon izraženih simptoma, pozitivno je testiran na virus Kovid-19. To nas je, uprkos, na sreću, negativnim rezultatima svih ostalih članova prvog tima, nateralo na dodatne mere predostrožnosti” navode iz kluba.

Adaptiranje hale Čair u privremenu Kovid bolnicu, niški klub ostao je bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Nemogućnost da igraju na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja oduzima smisao nadmetanju. “To nas stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale.”

“Bili smo preponosni na činjenicu da predstavljamo državu Srbiju i grad Niš na međunarodnoj sceni. To je privilegija koju smo zaslužili rezultatima i igrama na terenu. Zbog toga smo se, uostalom, i prijavili za nastup u EHF kupu za sezonu 2020/21″ istuču.

“Život se sastoji od svakodnevnih teških odluka, a mi smo bili prinuđeni da donesemo najtežu.”

“Teška srca doneli smo odluku koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije”, kažu iz Železničara.

Zbog 11 otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja na našem kontinentu odustali su od meča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

“Nadamo se da će pošast koja je snašla čovečanstvo uskoro postati ružan san, da će se život, a i sport vratiti normalnim tokovima. Verujemo i da ćemo već sledeće sezone, bez ikakvih prepreka, ukoliko to ponovo zaslužimo na terenu, nastupiti u evropskom takmičenju” zaklkjučuju.