Nove mere Vlade Srbije: Od utorka sve zatvoreno od 21 sat

nove mere vlade srbije
Izvor: srbija.gov.rs. Foto: Ilustracija

Nove mere Vlade Srbije ograničavaju radno vreme većine objekata, osim apoteka, benzinskih pumpi i dostave hrane, od 21 sat. Kako je saopštila premijerka Srbije Ana Brnabić one će važiti do 1. decembra.

Nove mere Vlade Srbije donete su danas na hitnoj sednici. “Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje korona virusa. Vlada je donela odluku da u ovom trenutku ograničimo rad svega, pre svega rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, svega osim apoteka, dostava hrane, benzinski pumpi i privrede“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da se za sada ne razmatra zatvaranje škola i da svi parametri ukazuju da za tim nema potrebe.

Premijerka navodi da će se 1. decembra odlučiti da li treba da se pooštravaju ili produžavaju mere.

“Ja se nadam da neće biti potrebno. Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Ako bude najneophodnije nismo za to, znamo da je sledeća mera, ali mislim da će današnja mera dati rezultate”,  rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da je Srbija uprkos aktuelnim brojkama i dalje u zelenoj zoni u Evropi. Dodaje da  je i pored toga važno da se uvedu nove mere kako bi se kriva zaravnila i nastavila tako.

Srbija  kako kaže ima jednu od najmanjih stopa smrtnosti od korone u svetu a kao važnu vest navodi to da i dalje ima slobodnih kreveta u bolnicama.

Izvor: Insajder