Protest “Ne damo niški aerodrom” danas u centru Niša

aerodrom-nis-terminal-ilustracija
aerodrom-nis-terminal-ilustracija

Vest da je Gradsko veće u Nišu usvojilo preporuku Vlade Srbije da aerodrom “Konstantin Veliki” bude poveren državi na upravljanje izazvalo je različite komentare na društvenim mrežama a onda kulminiralo najavom protesta preko Fejsbuka na Trgu kralja Milana u subotu, 31. marta od 17 sati.

Pod sloganom „Ne damo niški Aerodrom!“ organizator protesta, bivši narodni poslanik poslaničkog kluba Dosta je bilo, Miloš Bošković (koji je 16. marta ove godine podneo ostavku u DJB i vratio mandat narodnog poslanika, jer kako se navodi, nije ni učestvovao u radu stranke od izbora 2016-te), poziva građane na ovaj događaj i pita gradsku vlast odakle im pravo da “našu imovinu” besplatno ustupaju državi.

Printscreen FB
Printscreen FB

“Republička vlast želi da uzme Aerodrom Konstantin Veliki za sebe! Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore državi. Sram vas bilo! Vidimo se kod konja u 17:00! Ponesite pištaljke”, navodi se u pozivu za protesta.

Organizator protesta dodaje i da narod treba da izađe na ulice “ne samo zbog toga što će Niš izgubiti jeftine letove već zato što se lokalna vlast ponaša podanički prema republičkoj”.

Skup je prijavljen niškoj policiji, a do sada se Fejsbuk pozivu odazvalo više od 700 građana, dok je 1.400 navelo da je zainteresovano.

UPSS najavljuje novi protest

“Udruženi pokret slobodnih stanara će vas pozvati na protest u vreme održavanja sednice gradske skupštine na kojoj vlast želi da legalizuje kriminalno otimanje našeg aerodroma, da izvrši još jedan akt izdaje interesa Nišlija. Ukoliko sednica ne bude unapred najavljena i održana po „hitnom“ postupku, pozvaćemo Nišlije na ulice”, kaže se u zvaničnom saopštenju UPSS-a.