Prijem za mame u Nišu: Pokloni i upoznavanje sa merama pronatalne politike

Prijem za mame koje su se porodile u ovoj godini u Nišu
Prijem za mame koje su se porodile u ovoj godini u Nišu

U sklopu aktuelne nacionalne kampanje za povećanje nataliteta u Srbiji predsednici niških opština prirediće prijeme za svoje surađanke koje su postale majke u ovoj godini i upoznati ih sa merama pronatalne politike, kao i sa povlasticama koje one pružaju.

Prijemu u Gradskoj opštini Medijana prisustvovaće i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografiju i populacionu politiku

Borba za povećanje nataliteta

Prijem u organizaciji Gradske opštine Pantelej biće u ponedeljak, 2. aprila od 11h u Koncertno-izložbenoj sali Fakulteta umetnosti /Knjaževačka ulica 2/a, zgrada MZ pored OŠ “Njegoš”.

U protekla tri meseca Gradska opština Pantelej bogatija je za 86 mališana kojima je ovim povodom, Opština namenila simbolične poklon paketiće sa bebi kozmetikom.

U znak pozdrava i podrške majkama sa Panteleja, tokom prijema prigodan program izvešće Hor Faulteta umetnosti u Nišu.

Istog dana, u isto vreme (u ponedeljak 02. aprila) od 11:00 sati predsednik Gradske opštine Crveni krst, takođe će biti domaćin svim svojim sugrađankama koje su se porodile u periodu od 1. januara do 30. marta 2018. godine.

Priključujući se projektu Vlade Republike Srbije za povećanje nataliteta u zemlji rukovodstvo opštine odlučilo je da sve porodilje nagradi vaučerima za nabavku bebi opreme.

Gradska opština Niška Banja takođe će u 11 sati prirediti prijem u zgradi opštine “Vila Jela” za mame koje su se porodile od početka ove godine.

U protekla tri meseca Gradska opština Niška Banja bogatija je za 22 mališana čijim je majkama ovim povodom, opština namenila simbolične poklon vaučere.

Na prijemu u GO Medijana i ministarka Slavica  Đukić Dejanović

Prijem za 191 majku, a koji organizuje Gradska opština Medijana biće takođe istog dana u ponedeljak, 2. aprila od 11. 30h u Regionalnom centru za edukaciju zaposlenih u obrazovanju koji se nalazi pored zgrade GO Medijana.

Ovom prijemu prisustvovaće i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografiju i populacionu politiku, koja će se tokom dana sastati i sa predsednicma lokalnih samouprava, svih niških opština i gradonačelnikom u Nišavskom upravnom okrugu.

Iz GO Medijana podsećaju da se najveća niška opština bori za povećanje nataliiteta tako što izdvaja novčana sredstva za prvorođeno dete u nedelji u iznosu od 10.000 dinara, zatim 120.000 dinara kao pomoć za svako trećerođeno dete u porodici, kao i 240.000 dinara za četvrto dete u porodici.

U Medijani postoji i Klub mama koji je osnovan u saradnji sa Komisijom za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine i koji podrazumeva kartice za popuste kod društveno odgovornih firmi i kompanija za sve majke sa teritorije opštine do godinu dana starosti deteta.

Global Digital Clinik