Država novi vlasnik niškog aerodroma

Aerodrom
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu

Gradsko veće je usvojilo odluku kojom se sva imovina niškog aerodroma poverava državi na upravljanje. Kako stoji u obrazloženju ovog akta na taj način će se pomoći aerodromu da ekonomski osnaži i još bolje pozicionira na tržištu.

Grad ustupa Aerodrom Niš na upravljanje državi jer je ekonomski neodrživ

Celokupna imovina, osnivački akti, sertifikati, kao i ugovori o poslovanju biće u nadležnosti Republike Srbije, ukoliko odbornici na narednoj skupštinskoj sednici u Nišu izglasaju ovaj predlog.

“Strategiju aerodroma Konstantin veliki nije više moguće pratiti sa lokalnog nivoa jer prevazilazi naše nadležnosti. Ovo je način da niški aerodrom radi 24 sata, 7 dana u nedelji, 365 dana da bi ova vazdušna luka bila alternativa beogradskom aerodromu i aerodormima u okruženju”, rekao je načelnik Gradske uprave, Ljubiša Janić.

Ulaganja u niški aerodrom su velika i više od milijardu dinara što prevazilazi budžet Grada Niša, kao i činjenica da Niš nema para za eksproprijaciju 157 hektara zemljišta koje bi dao Vojsci Srbije, da bi nadomestio vrednost zemljišta koje je vojska dala niškom civilnom aerodromu, dodaje Janić

“Nije centralizacija u pitanju već težnja da nešto bolje funkcioniše i da ima bolje komercijalne efekte. Vlada Srbije je napravila analizu i donela preporuku”, rekao je Janić.

Global Digital Clinik