Otvorene prijave za Social Impact Award program: Šansa za mlade ljude!

Social Impact Award program
Social Impact Award

Zvanično je otvoren sedmi po redu Social Impact Award program u Srbiji koji pruža mentorsku i finansijsku podršku mladima u razvijanju inovativnih rešenja za probleme 21. veka.

Social Impact Award program je jedan od najvećih internacionalnih programa za razvoj društvenog preduzetništva među mladima. Sprovodi se u 14 zemalja na 3 kontinenta. U Srbiji ga organizuje nevladina organizacija “Razlivalište” uz podršku Erste Banke, kompanije Vip mobile (A1 Srbija), kompanije SAP, Coca – Cola HBC Serbia, američke ambasade i ERSTE Fondacije.

Šta podrazumeva učešće u programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 28. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu njihovih glasova 10 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti/kinje zatim prolaze kroz period inkubacije. Tokom tri meseca radiće intenzivno na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima (period od jula do septembra).

Svi finalisti imaće priliku da na zvaničnoj dodeli nagrada u novembru predstave finalne projekte na kojima su radili tokom perioda inkubacije.

3 najbolja tima očekuju sjajne nagrade:

  • 1500€ početnog kapitala
  • Nastavak mentorske podrške
  • Poziv na SIA Summit koji okuplja pobednike programa iz celog sveta (ove godine održava se online)

Još jedan, četvrti tim koji bude imao najviše glasova publike takođe dobija nastavak mentorske podrške kao i poziv na SIA Summit.

Ko može da se prijavi?

  • Pravo na učešće imaju svi državljani i državljanke Srbije starosti od 15 do 30 godina (svi aplikanti moraju biti rođeni između 1991. i 2006. godine).
  • Projekti koji konkurišu ne smeju primiti formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom smatramo finansijsku podršku treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade..).
  • Projekti koji su se takmičili prethodnih godina, osim pobedničkih, mogu ponovo da konkurišu u 2021. ukoliko ispunjavaju ostale kriterijume
Zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka.

Za sve nedoumice i pitanja možete ih kontaktirati putem Instagram i Facebook stranice ili putem mail-a na sara.cortan@razlivaliste.org.

Više informacija o programu nalazi se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Dostava hrane u Nišu