Technology ’n’ Trends konferencija o razvoju web aplikacija i igrica

Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) organizuje devetu po redu konferenciju Technology ’n’ Trends (T’n’T).

Technology ’n’ Trends je višednevna konferencija. Organizovana je kao serija predavanja i radionica o aktuelnim temama u oblasti tehnike, tokom kojih će kompanije učesnice, lideri modernih tehnologija, predstaviti svoj način poslovanja i oblasti kojima se bave. Sva predavanja su otvorena za sve zainteresovane i besplatna su.

Konferencija će se održati 15. i 16. aprila putem Hopin platforme.

Očekuje se prisustvo nekoliko stotina učesnika, pretežno studenata Elektronskog i Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, kao i maturanata koji su zainteresovani da pohađaju tehničke fakultete.

Kako je ove godine konferencija online, očekujemo prisustvo velikog broja učesnika i iz ostatka Srbije„, navode organizatori. „Želimo da studente upoznamo sa dve aktuelne grane IT industrije koje su u današnje vreme dobro plaćene i čiji su stručnjaci veoma traženi„, dodaju.

Teme ovogodišnje konferencije su

  • Web development – razvoj web aplikacija i
  • Game development – razvoj igrica.

“Na ovogodišnjoj T’n’T konferenciji prvog dana možete očekivati skup predavanja vezanih za web tehnologije koje neposredno koristimo svakog dana kao i one tehnologije koje ćemo tek koristiti u bliskoj budućnosti. Drugog dana ćete čuti iz ličnih iskustava predavača kako se razvijaju igrice koje sada broje više miliona korisnika. Takođe i šta je neophodno da neka igrica dostigne takav uspeh” , izjavio je Miodrag Janić, predsednik studentske organizacije “SICEF” i jedan od organizatora.

SICEF je mlada studentska organizacija. Osnovali su je i vode je studenti Elektronskog fakulteta u Nišu. Osnovan je krajem 2011. u okviru Studentskog parlamenta Elektronskog fakulteta. Početkom 2012. registrovan je kao nezavisna studentska organizacija. Organizovanjem brojnih konferencija, na kojima predavanja drže predstavnici kompanija, SICEF dodatno obrazuje studente. Približava ih kompanijama i na taj način stvara i jača mrežu kvalitetnih i ambicioznih ljudi.

Više informacija o konferenciji kao i formular za prijavu možete naći na: http://tnt.sicef.info/.

Kompanije koje su podržale ovogodišnju konferenciju su: Diligent, Better Collective, Product Hive, Ingsoftware, RCMT IT Europe, Mad Head Games i Mad Duck Code. Kao i prijatelji događaja Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Naučno-tehnološki park Niš i No Limit Hub.